John Maxemchuk a intrat în top management la Purcari

Fostul director al companiei Sun TV (Sun Communication — ulterior), John Maxemchuk, a preluat din 4 decembrie 2017, funcţia de Chief Operating Officer (COO) al grupului vinicol Purcari.

blank

American de origine, John Maxemchuk este absolvent al Wharton School și Harvard Business School și s-a remarcat prin cariera sa profesională, cât și prin activitatea sa comunitară, în calitatea de co-fondator și președinte al East Europe Foundation și AmCham Moldova.

“Am avut o creștere foarte rapidă în ultimii doi ani, aproape dublându-ne cifra de afaceri. Sunt mândru de echipa noastră de management, care a făcut aceste realizări posibile, de la agricultură la producere, și de la finanțe la vânzări. Pentru a menține un ritm de creștere rapid și a crea o bază sustenabilă pentru dezvoltarea în continuare a businessului nostru, avem nevoie de o fortificare continuă a acestei echipe. Admir realizările lui John în calitate de CEO al Sun Communications, care au culminat cu achiziția businessului de către Orange, și sper ca talentele sale manageriale să găsească un sol fertil inclusiv la Purcari. Așteptările noastre sunt mari și vom avea întotdeauna câteva lăzi de Cuvée de Purcari la rece pentru a celebra împreună succesele”, a comentat, la solicitarea FineWine, Victor Bostan, fondatorul si CEO-ul grupului Purcari.

blank

“Îmi face o deosebită plăcere să mă alătur unei echipe extrem de performante și vizionare și mă bucur că am oportunitatea de a contribui la realizarea planurilor foarte ambițioase ale companiei”, a adăugat la rândul său John Maxemchuk.

Grupul Purcari este unul din cele mai mari grupuri vinicole regionale, cuprinzând o familie din patru vinării, în Moldova și Romania: Vinăria Purcari, Vinăria Bostavan, Crama Ceptura și Vinăria Bardar, totalizând circa 1,060 hectare de viță de vie în gestiune. Grupul este cel mai mare exportator de vinuri din Moldova și liderul segmentului Premium în Romania, cu o rețea de exporturi care acoperă peste 30 de țări. Acționarii grupului sunt fondatorul grupului, Victor Bostan, fondul american de investiții Horizon Capital și Corporația Financiară Internațională (IFC), membră a Băncii Mondiale.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.