Drumul vinului moldovenesc: în magazinul Billa din Cehia

Continuăm campania „Drumul vinului moldovenesc” în care încercăm să vedem unde, cum şi cu cât se vinde vinul nostru în străinătate (la sfârşitul articolului vezi premiu pentru participanţi!)

Astăzi, cu ajutorul cititorului fidel al FineWine, Ileancik Oduvancik, ajungem în magazinul Billa din Cehia. În mare parte, găsim aici demidulci şi dulci, la preţuri care pornesc de la 2.2 euro în sus (27 coroane = 1 euro). Dacă observaţi, majoritatea sticlelor nu au forma standard, de 0.75 litri, ci sunt bombate, rotunjite, etc. Producătorii explică asta prin cerinţa consumatorului ceh: masele preferă aici aşa sticle deocheate. În imagine vedem Cricova, Asconi şi Chardonnay „Fantasy” de la un producător ce nu l-am putut desluşi.

1

Sursa foto: Facebook/Ileancik Oduvancik

De la stânga la dreapta – Aurvin, Asconi, Vartely, iarăşi enigmaticul „Fantasy”, Cricova şi încă un producător neclar – o fi denumirea companiei Red & White?! Preţurile: de la 1.8 euro la 6 euro. Foarte haioase formele sticlelor, oare cum o fi vinul?! Mie mi se pare dubios, dar sper că clientul ceh este de altă părere.

poza noua

Sursa foto: Facebook/Ileancik Oduvancik

„Vinurile noastre aici se vând în Billa, Tesco și Albert. Câțiva ani în urmă, Lion-Gri avea vinotecă, însă, ei s-au închis vreo 2 ani în urmă”, scrie cititorul FineWine.  Din când în când, pe un site cu reduceri,  apar vinuri de la Tomai – 12 sticle la la 65 euro. În Billa se întâlneşte şi divin moldovenesc – Belîi Aist de la Barza Albă – circa 11 euro bucata.

3

Sursa foto: Facebook/Ileancik Oduvancik

Mulţumim Ileancik Oduvancik pentru informaţii. Acest articol se va actualiza pe măsura ce vor apărea detalii.

Drumul vinului moldovenesc” este o campanie desfăşurată de FineWine împreună cu cititorii săi, moldoveni din diasporă şi/sau conaţionalii care călătoresc des în străinătate, ce îşi propune să arate, din perspectiva consumatorului simplu, cum se vede vinul moldovenesc pe raftul din străinătate. Nu vrem să descoperim America şi nu pretindem la o analiză exhaustivă, încercăm doar să ne privim înşine, cu un ochi din afară.

Vă sunt recunoscător pentru pozele şi informaţiile trimise pe pagina de Facebook. Autorul celei mai interesante relatări va fi premiat cu o ladă de vin bun din Moldova! Câştigătorul va fi decis odată la zece postări.

Vezi şi: „Drumul vinului moldovenesc în Carrefour şi Auchan, România

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.