Gheorghe Arpentin este noul director al ONVV

Oenologul Gheorghe Arpentin a câştigat concursul pentru funcţia de director al Oficiului Naţional al Viei şi Vinului. Funcţia a devenit vacantă după ce fostul director, Dumitru Munteanu, a depus cerere de demisie.

IMG_6929

La concursul pentru selectarea noului director al ONVV au participat doi candidaţi: Gheorghe Arpentin şi actualul adjunct al ONVV, Vlad Grosu. În rezultatul concursului, director al ONVV a fost ales cu unanimitate de voturi Gheorghe Arpentin.

IMG_8286

Gheorghe Arpentin a fost preşedintele Uniunii Oenologilor din Moldova, are mandat de expert al Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV). De asemenea, este degustator autorizat, membru profesionist al societăţii americane de oenologie. În Moldova este cunoscut şi ca autorul vinurilor Pelicanul Negru.

IMG_8372

Oficiul Național al Viei şi Vinului (ONVV) este o instituţie publică, organizată printr-un parteneriat public-privat, responsabilă de implementarea politicilor publice în industria vinului. Directorul ONVV este ales în funcţie pe bază de concurs de către o comisie de evaluare şi numit în funcţie prin ordinul Ministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare, pentru un termen de 4 ani.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.