Nou pe piaţă: vinul Bad Boys de la Carpe Diem

Autorul vinurilor Carpe Diem, vinificatorul Ion Luca, a spart din nou tiparele: astăzi a fost lansat un nou cupaj roşu, din soiurile Pinot Noir şi Cabernet-Sauvignon, cu provocatoarea denumire – Bad Boys. Noul produs vine să restabilească, oarecum, balanţa gender în sortimentul Carpe Diem, după ce în primăvară, fusese lansat cupajul cu înclinaţii feminine Femme Fatale.

IMG_0730

Sursa foto: Carpe Diem

Din start, trebuie să spunem „jos şapca” pentru denumire. Evident, că o asemenea etichetă nu te lasă indiferent şi parcă îţi deschide cărăruşa spre o normă puţin peste normă. Că, de, uneori, băieţii buni îşi permit să fie un pic mai „răi”! Aşadar, prima duşcă de Bad Boys merită să fie trasă fără multă organoleptică, aşa, pentru suflet! Despre vârstă nu menţionăm nimic – rebelii nu îmbătrânesc!

IMG_0699

Sursa foto: Carpe Diem

Rebeliunea vinificatorului are şi o susţinere aproape tehnologică. Mulţi consideră că Pinot Noir este un soi care nu se cupajează; iată că Ion Luca vine să combată aceste supoziţii, cu un asamblaj de 60% Pinot Noir, 40% – Cabernet. Respectiv, vinul a luat o culoare expresivă de la Cabernet, dar şi arome de vişine dulci, mirodenii şi ciuperci de pădure – de la Pinot. Vin făcut din roada anului 2014, din care componenta de Pinot a fost maturată în butoi franţuzesc timp de 14 luni. Cele 13.5% de alcool te îndeamnă perfect la mâncăruri din carne, dar fiindcă tema principală este rebeliunea – nu ezitaţi să-l încercaţi cu ceva asiatic condimentat.

IMG_0703

Sursa foto: Carpe Diem

Vom sfida stereotipurile cu afirmaţia că ştirile bune nu vin niciodată singure. Odată cu Bad Boys intră pe piaţă la pachet şi un Chardonnay proaspăt, roada anului 2015, din gama Carpe Diem. Aşa că, dacă nu sunteţi încă pregătit pentru vinuri roşii şi mai aveţi chef de vară, poftim la gustat vinuri albe noi.

IMG_0778

Sursa foto: Carpe Diem

Chardonnay-ul a fermentat în butoi de stejar, iar de aici contactul cu lemnul a fost oprit. Vinul are un buchet complex de mere verzi şi caise, susţinute de arome de vanilie, unt şi arahide. Trebuie de servit rece cu peşte, brânzeturi şi/sau salate.

IMG_0754

Sursa foto: Carpe Diem

„Ambele vinuri se înscriu în filosofie noastră simplă şi plăcută – Carpe Diem (trăieşte clipa!)”, spune vinificatorul Ion Luca. Vinurile au fost îmbuteliate în ediţii limitate, respectiv Bad Boys – 3 250 de sticle şi Chardonnay 2015 – 2 250 de sticle. Cupajul Bad Boys este vândut, inclusiv on line, cu 140 de lei, iar Chardonnay-ul costă 105 lei.

Să trăiţi!

Sursa foto: Carpe Diem

Sursa foto: Carpe Diem

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *