Înainte la plăcinte!.. cu un pic de vin

Fourchette Gourmet a dat de ieri startul unei acțiuni foarte simpatice, gustoase și patriotice: degustări de plăcinte și vin, cu genericul „Înainte la plăcinte!”.

blank

Așadar, între 23 și 26 mai (mai aveți o șansă!), începând cu ora 14.00, la Gourmet este propusă o varietate record de plăcinte, în combinație cu vinuri tinere și mature, după principiul: degustă și cumpără care-ți place.

blank

Eu am numărat peste 20 de tipuri de plăcinte, învârtite, foietaj: la tigaie sau cuptor, sărățele și dulci, cu brânză sau legume.

blank

Atenție la mărar! Puteți degusta pe loc și vinuri de la mai mulți producători. Bostavan a scos la înaintare noua linie de spumante și vinuri liniștite Dor. Alb, rose și rece!

blank

Iar, dacă vreți ceva roșu – proaspăt scos din butoi: noul cupaj Dor Rara Neagră & Cabernet Sauvignon 2016. Primul vin roșu din roada anului trecut pe care l-am întâlnit în vânzare.

blank

Se asociază de minune cu o învârtită cu brânză de oi. Degeaba căutăm noi „lup de mare cu maracuia și champagne”: plăcinta și vinul roșu tânăr e în ADN-ul nostru!

blank

E în Radacinile noastre!

blank

Feteasca Albă și Feteasca Neagră – soiuri autohtone care merg extrem de bine cu plăcinta moldovenească. A trebuit să-mi spună mai mulți străini până când să înțeleg și eu: Feteasca și plăcinta sunt „armele” noastre eno-gastronomice.

blank blank

În perioada promoției, plăcintele se vând la un preț redus, începând cu 29 lei/kg.

blank

Dacă sunteți la Gourmet, treceți și pe la frumoasa lor vinotecă. Sunt sigur că vă veți găsi ceva pe plac.

blank

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.