Like Sauvignon Blanc? Trei noutăţi 2014 care nu trebuie ratate!

Wow! Ce vinuri bune Sauvignon Blanc avem noi în anul 2014! Recomand din tot sufletul – primăvara este perioada cea mai potrivită pentru acest tip de vin: uşor, proaspăt, revigorant. Sauvignon se asociaza ideal cu un somon la gratar, paste sau bucate din pui. La fel, merge perfect cu un caşcaval brie. Dar, atenţie, răciţi-l neapărat înainte de consum – 10-12 grade C.

Nu foarte mulţi producători şi-au scos la înaintare ce au mai tare în materie de SB, dar din ce-am degustat eu până acum, deja am trei favoriţi siguri, în trei categorii de preţuri. Savuraţi:

1. EtCetera Sauvignon Blanc 2014.

Sauvignion Blanc Etc

Fructuos, proaspăt, cu un set de arome care te lasă perplex din prima. Frunze de coacăză, roşii verzi, chiar şi miros de viţă-de-vie se simte aici. Este un vin etalon, apropiat de gustul renumitelor vinuri similare din Noua Zelandă. În câteva zile va fi gata eticheta. Poate fi degustat deja la vinăria EtCetera şi la oficiul companiei, iar în curând va apărea şi la wine.md (Vinoteca din Centru, lângă Tucanno), la Ideal wine (hotelul Codru),  dar şi la câteva restaurante care tradiţional vând EtCetera. Grăbiţi-vă, au fost produse doar 2 778 de sticle din roada anului 2014 şi sunt sigur că se vor epuiza rapid! Printre altele, acesta e vinul care a cucerit simpatia publicului la Vernisajul Vinului.

2. Sauvignon de Purcari 2014. Preţ – 100 lei.

Sauvignon Purcari 2014

Închideți ochii, duceţi paharul  la nas, inspiraţi adânc, şi… evadaţi direct pe un câmp de flori. Este un vin unic prin aromele sale proaspete – busuioc, lămâiță și lavandă. Gustul surprinde cu note de lime, fructul pasiunii și pere. Jos pălăria pentru acest vin de la Purcari! E una când faci o mie, două, trei mii de sticle de vin bun (ai când te juca cu el), dar când produci calitate la scară industrială – e demn de aplauze. Atenţie, Purcari are 150 000 de Sauvignon din 2014 (dar majoritatea va merge la export)! Vinul va fi disponibil în toate magazinele mari, dar şi la vinăriile specializate.

3. Chateau Vartely Sauvignon 2014. Preţ 60-65 de lei.

chateauu-vartely-sauvignon-blanc-high

 

Sauvignon Blanc 2014 – vin de calitate selectat, vin sec. Acest vin se remarcă printr-o culoare galben-verzuie, aromă fină de frunză de coacază neagră și citrice. Are un gust proaspat și armonios. Prima îmbuteliere este de 10 000 de sticle. Este un raport perfect preţ-calitate. Nu este nevoie de ocazii speciale ca să deschideţi acest vin – pur şi simplu savurţi-l seara după lucru.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *