Manifestul libertății: Freedom Blend 2016, Purcari

Acest vin este supranumit „Manifestul Libertății”: Freedom Blend de la Purcari, cupaj din Bastardo (Ucraina), Saperavi (Georgia) și Rara Neagră (Republica Moldova), făcut pentru prima dată la aniversarea de 20 ani de independență a acestor state. Sunt câteva ediții ale blendului, una mai bună ca alta.

Este un „bestseller” printre oaspeții care pleacă la Bruxelles, printre diplomați, dar și în Diasporă, în general. E un accent pentru oamenii cu spiritul liber.

blank

Am o ipoteză că vinurile roșii moldovenești sunt perfecte undeva în 4-5 ani de la recoltă și 2016 este încă un argument în acest sens.

Așadar: 65% Bastardo, 20% Rara Neagră și 15% Saperavi, roada 2016, maturat 12 luni în butoi de stejar francez Seguin Morreau la a doua folosire. Tot ce scrie pe contra-etichetă poate fi găsit în pahar.

blank

Vinul are o culoare rubinie fantastică — strălucește!

blank

Moderația este cuvântul-cheie în aprecierea organoleptică: este aromat, dar nu exagerat, este rotund (dar absolut niciun colț!), mediu în post gust (dar e acel mediu care te face să mai ceri un gât).

blank

Am simțit o ușoară notă terțiară (un început de humus), care sper că se va intensifica cu timpul, deși cred că acest vin nu trebuie de pus la păstrare foarte îndelungată. Drink it now!

blank

185 mdl e „prețul libertății” și mi se pare un RPC corect.

Pe etichetă este reprezentat un „Dans la înălțime”, semnat de Cristina Danu.

Un vin care are tot ce-i trebuie: față, corp, conținut. Bun manifest al spiritului liber!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.