Moldova, driver la Black Sea Region Wines & Spirits Contest

A fost o idee mai veche ca ţările din bazinul Mării Negre să aibă o competiţie regională a vinurilor, să fie un concurs puternic în regiune, nu mai multe, dar nesemnificative. Ideea a fost transpusă, în sfârşit, în viaţă şi, surprinzător, Moldova este driverul acestui proiect.  Vorbim despre fostul concurs Chisinau Wine & Spirits Contest care, din acest an, se desfăşoară sub un nume nou – Black Sea Region Wines & Spirits Contest – şi într-o locaţie nouă – în acest an e vorba de Batumi, Georgia.

123

Concursul este organizat de compania moldovenească Poliproject Exhibitions, în parteneriat cu Agenţia Vinului din Georgia şi Uniunea Oenologilor din Georgia. Participă producătorii de vin din ţările bazinului Mării Negre, respectiv, din Georgia, Moldova, România, Bulgaria, Turcia, Ucraina, Rusia, Armenia şi Azerbaidjan.

6

Concursul este unul itinerant şi se va desfăşura în fiecare an într-o ţară diferită.

3

Ediţia din acest an se desfăşoară în perioada 15-16 noiembrie. În juriul de la Batumi sunt şi doi moldoveni: enologul Ion Prida, preşedintele Asociaţiei producătorilor de vin IGP „Codru” şi vinificatorul Ion Luca, de la Carpe Diem.

1

Concursul se desfăşoară sub patronajul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV), probele sunt degustate „în orb” şi doar 1/3 din mostre au dreptul la medalii.

7

Evident, în competie sunt şi vinuri moldoveneşti. În scurt timp urmează să aflăm cine se va învrednici de medalii. Succes participanţilor şi felicitări organizatorilor care au reuşit să scoată un concurs naţional la nivel internaţional!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.