Moldova ia 4 medalii de aur la Decanter

Vinurile moldovenești au fost recompensate cu patru medalii de aur, 33 — de argint și 47 — de bronz la unul dintre cele mai prestigioase concursuri de vinuri din lume — Decanter Wine World Awards, ediția 2022.

Fiecare a treia medalie a fost câștigată de vinurile din grupul Purcari.

Viorica de Purcari 2021 și Academia de Purcari Rara Neagră 2019 au luat cel mai mare scor — 95 de puncte — și, respectiv, medalia de aur.

blank

O altă medalie de aur a revenit vinului Aurore Rara Neagră 2018, de la Fautor Winery, iar a patra medalie (cu mențiunea „value under 14.99£”) a revenit cupajului Individo Merlot – Cabernet Sauvignon 2017 de la Chateau Vartely.

blank

Vinăriile din grupul Purcari Wines (Purcari, Vinăria Bostavan, Domeniile Cuza) au luat o treime din toate medaliile — 2 de aur, 10 de argint și 19 de bronz.

Fautor urmează în topul producătorilor cu 9 medalii. Ca și curiozitate – Negre 2017, care luase la Mondial de Bruxelles titlul de cel mai bun vin roșu al concursului, la Decanter a fost apreciat doar cu argint.

blank
blank
blank

Spre deosebire de alte ediții, Moldova nu a luat Platinum sau Best in Show.

blank

Printre cei mici, poate fi remarcat Sauvignon Blanc 2021 de la Gogu Winery – 91 de puncte, silver.

blank

Cricova a bifat câte 90 de puncte (silver) pentru Cuve Prestige și Pinot Noir Extra Brut.

La Decanter 2022 a participat un record de vinuri —18.244 de mostre din 54 de țări. Pe parcursul a două săptămâni, aproape 250 de experți internaționali în vinuri, inclusiv 41 de Masters of Wine și 13 Master Sommeliers, au evaluat vinuri.

blank

Evaluarea la Decanter difere de alte concursuri prin faptul că toate vinurile medaliate cu aur sunt re-degustate ulterior de un alt panel.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *