Nou: Castel Mimi Rose 2023

Castel Mimi a lansat două vinuri rose din recolta anului 2023, ambele care s-au impus deja cu medalii de aur la Concours Mondial de Bruxelles, ediția specializată pe vinuri rose. Rara Neagră 2023, cu medalie de aur și clasicul Rose de Bulboaca, limited edition, cu argint la CMB.

blank

Rara Neagră are un volum alcoolic de 12.5%, este fructat (cu arome pronunțate de fagi, zmeură, cireșe), sec, cu aciditate pronunțată, răcoritor, numai bun de consumat acum. Prețul de 130 mdl îl plasează într-o zonă RPC extraordinar de bună.

blank

Apropo, culoarea lui reală este mai elegantă decât în vizualul afișat de CMB. L-am savurat chiar aseară, bine răcit, o satisfacție enormă în aceste zile însorite.

blank

Cea de-a doua noutate, este Rose de Bulboaca 2023.

blank

Cupaj de Pinot Noir și Merlot, cu un volum alcoolic, de 13.5%, de culoarea somonului, cu arome intense de fructe de vară: cireșe, căpșune, petale de trandafir. M-a mirat enorm categoria demis în care este inclusă, la degustarea oarbă nu aș fi spus.

Aciditatea îi conferă un puternic val de prospețime.

blank

Îmbuteliat în sticlă elegantă, cu dop de sticlă Vinolok, ușor de desfăcut și bun de reutilizat dopul.

blank
blank

Vă recomand să le găsiți la Castel Mimi și în vinoteci, acum: prospețimea este crucială pentru rose și este tocmai sezonul recomandat pentru consumul lor.

Eu nu-s mare fan neapărat pentru vinuri rose, dar mărturisesc că în aceste zile am o predispunere aparte pentru ele. Bravo Castel Mimi pentru aceste vinuri, ambele de un nivel calitativ ireproșabil!

blank

Eventual, le puteți degusta într-un eveniment special dedicat, la Castel Mimi. Detalii despre eveniment găsiți aici. Eu, în locul vostru, n-aș avea răbdare până pe 8 iunie!

blank

You may also like...

2 Responses

  1. 14 aprilie 2024

    […] предложение в рамках соотношения цена-качество», — пишет […]

  2. 14 aprilie 2024

    […] “Rara Neagră are un volum alcoolic de 12.5%, este fructat (cu arome pronunțate de fagi, zmeură, cireșe), sec, cu aciditate pronunțată, răcoritor, numai bun de consumat acum. Prețul de 130 mdl îl plasează într-o zonă RPC extraordinar de bună” scrie somelierul pe Fine Wine. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.