Nou de la Gitana

În mod neobișnuit pentru ordinea degustării, vom începe cu Rose. Renumitul „Surori” de la Gitana, numit în cinstea surorilor Iuliana și Liliana Dulgher, a suferit un restyling în ediția 2020. Sticlă nouă, etichetă ușor adaptată, cu un conținut de poveste: roze pal, cu arome îmbietoare de fructe, aciditate și prospețime în gust.

blank

Cupaj de Saperavi și Rara Neagră, roada 2019, alcool de 13%. Pe cât de simplă, pe atât de complexă această etichetă, numai bună să reprezinte un vin pe măsură.

blank

Să revenim însă la alb. A doua noutate bună este „La Petite Sophie”.

blank

Un cupaj dedicat “micuței” Sophie, nepoata proprietarilor cramei. O țineți minte mai mică, da? Între timp, Sophie s-a transformat într-o adolescentă, la fel de gingașă, dar misterioasă și rebelă, e specific vârstei. O etichetă ce redă fidel caracterul vinului: sprinten și vioi, datorită prospețimii din Riesling și Feteasca Regală, dar în același timp, suav, mulțumită Chardonnay-ului baricat 4 luni. Dacă și ar fi de reproșat ceva vinului, e alcoolul ușor ridicat, 14%, dar putem să-i zicem și altfel: îi oferă corpolență și-l plasează în rangul vinurilor gastronomice. 200 mdl la https://www.purcariwinebar.com/.

blank

După două noutăți în gama de sus, hai să coborîm la rădăcini.

Rara Neagră 2018, maturat în butoi mare din stejar de Krasnodar. Mult fruct în arome, ciocolată și condiment. Și un raport preț-calitate bun, 110-120 mdl, pe raft.

blank

Consultați și alte noutăți bune aici. E gratuit 🙂

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.