Şocant! Redacţia Unimedia la degustare de vin. FOTO!

Blogul Fine Wine continua seria evenimentelor de promovare a vinului bun moldovenesc. După „blind tasting” de Cabernet cu bloggerii, ieri, portalul de ştiri Nr1 din Moldova Unimedia a fost invitat la o degustaţie clasică, respectiv, cu anunţarea producătorului înainte de servire.

Evenimentul s-a desfăşurat în cea mai nouă vinotecă din Chişinău – Vinurile Moldovei Ideal Wine (Ştefan cel Mare 126, colţ cu V.Alecsandri), iar ghid în lumea vinului bun ne-a fost fondatorul Asociaţiei de Sommelier din Republica Moldova, Mihai Druţă.

MK3_4623

Aventura a început cu formidabilul Cuvée Aleksandr – unul dintre puţinele spumante clasice din Moldova (de altfel, vinul deţinut actualmente în portofoliul Albastrele Wines SRL a fost elaborat de oenologul francez Jean-Marc Sauboua).

MK3_4711

După un „entree” efervescent, am trecut la ceea ce are Moldova mai tare – Fetească Regală – un soi de poamă care creşte doar pe ambele maluri de Prut. Anume cu acest vin, Chateau Vartley a luat recent argintul la Concours Mondial de Bruxelles 2015 .

MK3_4713

V-am mai spus şi anterior – Purcari a făcut în 2014 unul dintre cele mai bune Sauvignon Blanc din Moldova. Frunza această de coacăză (că altfel nu pot să-i zic) a fost vagonul numărul 3 în garnitura noastră.

MK3_4768

Pentru o scurtă comparaţie, am degustat Sauvingon Blanc de la Chi. N-ar fi frumos să punem semn de egalitate între cele două SB, întrucât unul e 2014, altul – 2013, dar concluzia serii a fost că nasc şi la Moldova Sauvignon-uri (sau Sauvignoane?) bune. Luaţi cu îndrăzneală Chi ori Purcari şi nu veţi regreta.

MK3_4809

Următorul vin – Surorile de la Gitana. Un cupaj din Saperavi şi Rară Neagră – aşa ceva doar nişte femei curajoase şi ambiţioase pot face. Aproape toţi oamenii de la Unimedia au dat afirmativ din cap imediat după primul gât de roze.

MK3_4834

Mai departe: două Merlot – unul de la Mimi (pe care l-am decantat şi mai n-am cântat de plăcere), iar altul de la Ulmu. Am spus-o şi mai zic odată: la ce vinuri fac micii producători de la noi, ei n-au nevoie de reclamă.

MK3_4835 MK3_4877

Revelaţia serii a fost Ice Wine-ul de la Mimi. Un vin dulce, fără mult alcool, cu nuanţe proaspete-proaspete.

MK3_4870

Pe cât de şocant n-ar părea, 8 vinuri extraordinare s-au dus ca-n nisip, iar nimeni nu a avut nevoie de intervenţia medicilor sau a forţelor de ordine 🙂

Cum au fost vinurile? Judecaţi şi singuri după expresia feţelor în foto de mai jos! Şi poftiţi să descoperiţi o mână de oameni bun şi talentaţi, care stau în spatele portalului de ştiri Nr 1 din Moldova.

PS: Sincere mulţumiri tutror celor care au contribuit la acest eveniment deosebit de frumos.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.