Şocant! Redacţia Unimedia la degustare de vin. FOTO!

Blogul Fine Wine continua seria evenimentelor de promovare a vinului bun moldovenesc. După „blind tasting” de Cabernet cu bloggerii, ieri, portalul de ştiri Nr1 din Moldova Unimedia a fost invitat la o degustaţie clasică, respectiv, cu anunţarea producătorului înainte de servire.

Evenimentul s-a desfăşurat în cea mai nouă vinotecă din Chişinău – Vinurile Moldovei Ideal Wine (Ştefan cel Mare 126, colţ cu V.Alecsandri), iar ghid în lumea vinului bun ne-a fost fondatorul Asociaţiei de Sommelier din Republica Moldova, Mihai Druţă.

MK3_4623

Aventura a început cu formidabilul Cuvée Aleksandr – unul dintre puţinele spumante clasice din Moldova (de altfel, vinul deţinut actualmente în portofoliul Albastrele Wines SRL a fost elaborat de oenologul francez Jean-Marc Sauboua).

MK3_4711

După un „entree” efervescent, am trecut la ceea ce are Moldova mai tare – Fetească Regală – un soi de poamă care creşte doar pe ambele maluri de Prut. Anume cu acest vin, Chateau Vartley a luat recent argintul la Concours Mondial de Bruxelles 2015 .

MK3_4713

V-am mai spus şi anterior – Purcari a făcut în 2014 unul dintre cele mai bune Sauvignon Blanc din Moldova. Frunza această de coacăză (că altfel nu pot să-i zic) a fost vagonul numărul 3 în garnitura noastră.

MK3_4768

Pentru o scurtă comparaţie, am degustat Sauvingon Blanc de la Chi. N-ar fi frumos să punem semn de egalitate între cele două SB, întrucât unul e 2014, altul – 2013, dar concluzia serii a fost că nasc şi la Moldova Sauvignon-uri (sau Sauvignoane?) bune. Luaţi cu îndrăzneală Chi ori Purcari şi nu veţi regreta.

MK3_4809

Următorul vin – Surorile de la Gitana. Un cupaj din Saperavi şi Rară Neagră – aşa ceva doar nişte femei curajoase şi ambiţioase pot face. Aproape toţi oamenii de la Unimedia au dat afirmativ din cap imediat după primul gât de roze.

MK3_4834

Mai departe: două Merlot – unul de la Mimi (pe care l-am decantat şi mai n-am cântat de plăcere), iar altul de la Ulmu. Am spus-o şi mai zic odată: la ce vinuri fac micii producători de la noi, ei n-au nevoie de reclamă.

MK3_4835 MK3_4877

Revelaţia serii a fost Ice Wine-ul de la Mimi. Un vin dulce, fără mult alcool, cu nuanţe proaspete-proaspete.

MK3_4870

Pe cât de şocant n-ar părea, 8 vinuri extraordinare s-au dus ca-n nisip, iar nimeni nu a avut nevoie de intervenţia medicilor sau a forţelor de ordine 🙂

Cum au fost vinurile? Judecaţi şi singuri după expresia feţelor în foto de mai jos! Şi poftiţi să descoperiţi o mână de oameni bun şi talentaţi, care stau în spatele portalului de ştiri Nr 1 din Moldova.

PS: Sincere mulţumiri tutror celor care au contribuit la acest eveniment deosebit de frumos.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *