Nou: Individo Rose 2018 Château Vartely

Rose-ul este supranumit vinul unui singur an: trebuie băut în stare cât mai proaspătă. De asta, vinăriile care se respectă pe sine și pe consumator, au scos la înaintare roada anului 2018. Este și cazul companiei Château Vartely, cu noul Individo Rose 2018. Un vin care — ca și anumite flori — vestesc primăvara!

blankblank

Vom spune din start că acest vin a trecut aprecierea pe plan internațional: medalie de aur la Berliner Wein Trophy, argument că jurați din 5 țări diferite au confirmat că au de a face cu un vin bun. Jos pălăria!

blank

În pahar avem un „Provence” foarte frumos, roz pal la intensitatea cromatică, dar străluictor la alură. Nuanțe foarte fine de zmeură, cireșe abia coapte, mere și fragi. Gust proaspăt și răcoritor, lejer — exact cum aștepți de la un vin rose bun. Aciditate bună, așa că după un pahar mai este loc și pentru al doilea.

blank

Vorbim despre un cupaj din Cabernet Sauvignon și Merlot, în care mi se pare dominant primul, struguri de pe plantațiile proprii ale Château Vartely.

blank

Vinul ar face o pereche bună cu bruschette, salate, somon sau chiar un grătar nu foarte sofisticat. Neapărat, însă, trebuie servit la o temperatură potrivită, de 8-10 grade Celsius. Hai să întâmpinăm primăvara cu un vin acătării!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.