OIV a modificat datele despre viile din Moldova, după un articol pe FineWine

Organizația Internațională a Viei și Vinului (OIV) a reacționat la un articol publicat de FineWine, care făcea referire la ultimul studiu OIV privind distribuția soiurilor de struguri în lume. În raportul său inițial, OIV menționa că în Moldova ar fi 24.5 mii ha de viță de vie, de trei ori mai puțin față de estimările oficiale din RM. După publicarea articolului pe FineWine, OIV a venit cu un comentariu, dar și a modificat studiul, cu date noi despre Republica Moldova.

blank

„După o examinare atentă, am dori să precizăm — așa cum notam și în prezentarea studiului — că documentul analizează datele de pe circa 75% din suprafețele cu vii în lume. În legătură că acest fapt, cifrele pot să nu fie complet reprezentative pentru anumite țări. De asemenea, raportul se bazează pe date disponibile la momentul întocmirii raportului. Ne-am străduit să clarificăm suplimentar situația și am actualizat studiul cu date noi, inclusiv pentru Republica Moldova”, se menționează într-un comentariu al OIV pentru FineWine.

Astfel, potrivit studiului actualizat, în Republica Moldova sunt 84,6 mii ha de viță de vie (potrivit ONVV – 78 mii), iar cele mai populare trei soiuri de struguri sunt: Aligote, Rkatsiteli și Isabella.

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.