Pâine cu maia și vin bun, la Purcari Wine Bar

Am organizat ieri la Purcari Wine Bar o adevărată sărbătoare pentru papile gustative, la care cap de afiș au fost pâinea de casă cu maia și, evident, vinul bun. Pâinea a fost coaptă de soția mea, jurnalista Dina Zaiaț, iar pe mâna mea a fost componenta lichidă.

blank

Oaspeții au degustat, rând pe rând, pâinea din comerț și pâinea cu maia, pentru a observa diferențele de gusturi și arome. În premieră, am copt și eu propria mea pâine, cap-coadă. E cea de sus.

blank

A urmat o incursiune în tehnica aprecierii uleiului de măsline, adus din Sicilia special pentru eveniment.

blank

Este un ulei produs în Marsala de Vito Mezzapelle, un prieten-jurat al Berliner Wine Trophy, care produce vin și ulei în Sicilia. Mică e lumea și noroc avem de astfel de conexiuni!

blank
Sursa: Facebook

Pentru non-vegani, am tăiat pe loc și un Jamon spaniol de 12 luni maturare. Multifuncționalul domn’ Pavel pe post de El Cortadore del Jamon.

blank
blank

În meniul de vinuri, 5 poziții de top de la Purcari și de la doi producători mici.

Descoperirea serii: un Sauvignon Blanc 2022 de la Domeniile de la Prut, proaspăt, vegetal, lejer. L-am contrapus cu Sauvignon Blanc Nocturne 2022, mai complex, mai fructat.

Ca să nu fie trecerea prea bruscă la roșu, am trecut prin Vinohora Rose 2022, cea cu aur la Mondial de Bruxelles.

Cum s-a exprimat una dintre invitate: „cireșica de pe tort” a fost Neagra Împărăteasă 2021 MinisTerrios — Feteasca Neagră puternică și elegantă. Iar seara a fost încununată cu mult-subestimatul Roșu de Purcari 2018, cupaj complex de Cabernet Sauvignon, Merlot și Malbec.

blank

Intrați pe la Purcari Wine Bar — pâinea de casă s-a dus ca pâinea caldă, dar Jamon și ulei mai avem!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.