Premieră: Albă Împărăteasă 2023 MinisTerrios

Printre împărați și împărătese, s-a mai ivit un membru al familiei regale la curtea domnească MinisTerrios: Albă Împărăteasă Fetească Regală 2023.

blank

Ca de obicei, personajul are „veșminte regale”. O etichetă care se înscrie în tabloul domnesc (vezi Roșu Împărat sau Neagră Împărăteasă) și care — în același timp — are o identitate proprie. O frumusețe nobilă, care impune afecțiune respectuoasă, cu un șir de simboluri ce se vor descifrate cât deguști vinul. Am regretat că nu pot face „zoom” la eticheta printată, ca să văd în detaliu codurile bine ascunse acolo.

blank

Este o premieră când familia lui Dan și a Dianei Prisăcaru vinifică Feteasca Regală și examenul e trecut cu brio.

Un vin de culoarea paiului, cu note izbitoare de miere de albine, fagure, fructe de vară bine coapte (tocmai apar piersicii!). În contrast vine un gust vioi, cu aciditate și corp frumos, cu doar 12% vol. alc.

blank

Au fost produse doar 4000 de sticle, de la recoltare până la îmbuteliere, totul făcut manual. Iar, dacă vă întrebați de culoarea mai intensă: vinul a fost macerat la rece în contact cu bobița timp de trei zile; procedeu care i-a imprimat vinului caracter.

Bun, foarte bun vinul! Va costa 160-180 mdl pe raft, fiind disponibil de săptămâna viitoare în vinoteci.

Dacă vreți să-l degustați printre primii – va fi oferit în acest week-end la Wine Picnic, unde vă sugerez să căutați această experiență regală, dar și alte vinuri bune.

blank

PS: Imagini de la cel mai bun fotograf de vinuri și nu numai – Kirill Zmurciuk.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.