Nou: 7 Coline Viorica & Bianca

Vinaria din Vale are noutăți de pe cele 7 Coline: cupajul Viorica & Bianca 2023. Vinul a fost lansat la Vernisajul de primăvară, acolo unde instant a fost votat ca favoritul publicului în secția de vinuri albe.

blank

Viorica este deja bine cunoscută în Moldova, dar să facem cunoștință cu acest nume frumos – Bianca. Un soi de origine din Ungaria, ce-i are ca părinți pe Bouvier și Villard Blanc. Un soi foarte aromat, rezistent la boli.

blank

Înțeleg prea bine de ce vinul a câștigat trofeul Vernisajului. Este la superlativ intens aromatic: flori de salcâm, flori de soci, flori de câmp, flori de care vrei! În același timp, corp este ușor (cu 12.5% vol.alc.) și zvelt, cu aciditate revigorantă.

blank

De altfel, copacul colorat de pe eticheta tradițională alb-negru vine să ne sugereze, din start, profilul floral și intens aromatic al cupajului. Vin bun de băut vara, cu aperitive, bucate cu fructe de mare și paste.

Îl găsiți în retail cu 100-120 mdl.

blank

Mai apare un Sauvignon Blanc 2023 bombastic la Vinaria din Vale, dar până atunci vă las în compania Vioricăi și Biancăi!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.