Primele noutăți ale anului

În Republica Moldova continuă să existe un mit: „cu cât vinul e mai vechi – cu atât mai bun”. Greșit! Adică, în mare parte greșit. Desigur, este un procent al vinurilor care cu timpul se înnobilează, dar în marea sa parte, vinul e destinat unui consum recent. Prospețimea e la modă, mai ales când vine vorba de albe și roze. La Purcari Wine Bar, am degustat aseară primele câteva noutăți ale anului.

blank

O excursie divină în lumea enologică, cu 5 tipuri de vinuri diferite, de la producători mari și mici.

blank

Iată ce vă recomand să căutați:

Sauvignon Blanc de Purcari 2019, Vinăria Purcari

Explozie de arome de citrice, coacăză, fructe verzi. Sauvignon de Purcari are deja o tradiție în a fi bun. Este un vin ușor de înțeles, care se memorizează și este clar de perceput chiar și consumatorului neavizat. Cred că anume de la acest vin, mulți consumatori și-au descoperit pasiunea pentru degustări de vin. Perfect în combinație cu salate de rucola și mozzarela, cașcavaluri ușoare sau un somon la cuptor. Mmmmmmm!

blank

Rara Neagră Blanc de Noir Individo 2019, Chateau Vartely

Prima Rara Neagră vinificată în „alb” pe care o întâlnesc. Din start, facem o precizare: blanc de noir se referă la tehnologie, nu neapărat la culoare. Este o metodă de a vinifica în alb strugurii roșii, fără contact cu pielița bobiței. Tehnologia permite ca vinul să fie de la culoare alb, până la roz ușor, ceea ce și avem la acest Individo. Un roz pal discret (aparatul foto a intensificat ușor culoarea, în realitate e mai deschis), cu arome discrete de cireșe, fructe albe. O aciditate foarte plăcută și alcool de 12.5%, mult căutat în zilele noastre cu climă toridă. Un vin delicat, va fi un hit la vară, indubitabil.

blank

Feteasca Regală 2019 Gogu Winery

Micul vinificator Ilie Gogu de la Căușeni nu contenește cu experimentele. Cel mai nou poartă titlul Feteasca Regală 2019 și aduce o experiență cu adevărat regală. Arome de caise și salcâm, proaspăt-proaspăt, cu aciditate plăcută și gust lejer. A fost îmbuteliat în ediție limitată, de numai 1 000 de sticle și cred că atunci când îi vine sezonul, adică primăvara-vara, va despărea deja din stoc. Excelent la un preț de 120-130 lei pe raft!

blank

Viorica de Bulboaca 2019, Castel Mimi

O altă premieră vine de la Castel Mimi și merge direct la rubrica: noutăți bune! Struguri din soiul local Viorica, recoltați în 2019 de pe podgoriile din Speia, presați împreună cu ciorchinele (pentru un adaos de aciditate naturală), vinificați la temperatură controlată. Am avut întâmplător un trandafir alb pe masă și chiar este aroma primară care răbufnește în această Viorică. Este bogat în parfum, dar e un parfum discret, mai degrabă franțuzesc decât turcesc. Sticlă cu un design aparte, cu dop de sticlă Vinoloc. Un vin extravagant!

blank

Rose de Purcari 2019, Vinăria Purcari

M-am întors recent din România, unde Rose de Purcari este printre cele mai bine vândute vinuri roze în gama premium. O performanță care merită apreciată și care spune multe despre calitatea produsului.

Rose de Provence (iarăși, imaginea e mai intensă decât în realitate), cu arome de fragi, cireșe, ușor zmeură și o aciditate plăcută. Un vin care îți impregnează instant senzația de prospețime. Cred că este vinul care va domina terasele vara și primăvara, binemeritat.

blank

Găsiți câteva dintre aceste noutăți la Purcari Wine Bar, altele – urmează să apară încă pe raft. Like & share, să știe lumea ce-i proaspăt și bun!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.