Primele vinuri din 2019: Gogu Winery

Cine a avut tangență cu industria alimentară, cunoaște: prospețimea a fost întotdeauna la mare căutare, fie că vorbim de mâncare sau băuturi. Micul vinificator Ilie Gogu de la Căușeni nu a dezamăgit nici în acest an: pune primul pe raft în 2019 vinuri din 2019. Primele trei rândunele sunt de astăzi în vânzare.

blank

Blogul acesta este dedicat apriori vinurilor bune, dar și printre cele mai bune există uneori o provocare: să găsești „bomba”. De data aceasta, în linia Gogu Winery iese în evidență Feteasca Albă 2019.

blank

Un galben frumos, cu reflexii verzui, în pahar — parfum curat! Viță de vie în floare, fructe și flori albe, gust lejer, ușor, răcoritor. Feteasca Albă a fost îmbuteliată într-o ediție limitată de 2000 de sticle și nu m-aș mira dacă Ilie Gogu mai bate un record: să vândă în 2019 ceea ce a produs în 2019.

blank

Urcăm pe scărița degustării noastre cu un Sauvignon Blanc 2019. Verde, în sensul proaspăt al cuvântului. SB-ul a fost întotdeauna de referință la Gogu și recolta 2019 nu este o excepție. Ediție limitată, 6000 de sticle, de pe plantații proprii. Remarcăm alcool moderat de 12% – cred că va fi o excepție de la regulă într-un an cu alcool, de regulă, înalt.

blank

Ultimul, dar nu cel din urmă experiment de la Gogu Wnery se numește Viorica. Evident, cel mai parfumat dintre cele trei, intens, cu arome de miere, salcâm, busuioc. Un soi care ia avânt în Republica Moldova și care are un potențial mare, atât pentru publicul din țară, cât și pentru consumatorul străin.

blank

Trei vinuri care merită încercate fiecare, ca fiecare să-și găsească cel puțin unul pe potrivă. Eu le-am testat și sunt sigur că voi reveni pe rând la ele. Le găsiți în vinotecile din oraș cu 120-130 lei. Savurați cât îi proaspăt!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.