Redescoperă Moldova: Purcari

Cred că nu voi deschide un mare secret spunând că Vinăria Purcari reprezintă cartea de vizită a Vinului Moldovei. Partea frumoasă a monedei. Model de urmat și de arătat lumii, semn că se poate de făcut și în Moldova lucruri mărețe.

blank

Am ajuns din nou aici datorită proiectului Redescoperă Moldova. Circa 20 de jurnaliști, bloggeri și reprezentanți ai turismului sunt zilele acestea într-o expediție în sud-estul țării, în care Purcari este, bineînțeles, centrul de gravitație.

blank

S-a repornit turismul aici de pe 2 iulie 2020. Să fie într-un ceas bun!

blank
blank

Sunt o mie de motive pentru a ajunge aici. O mie!

De exemplu, puteți urmări cele mai frumoase apusuri din univers. Printre rândurile de Rara Neagră, cu expunere perfectă spre soare și briza răcoritoare dinspre Marea Neagră și liman.

blank

Are rost să mai zic ce senzații transmit vinurile de aici?! Nici măcar nu e vorba de fenoli, taninuri și post gust. E despre istorie, climă ideală, pasiune și muncă, multă muncă. Hai să recunoaștem măcar o dată că munca — nefiind printre cele mai des întâlnite virtuți ale neamului — poate da totuși roade. De exemplu, sub forma unei medalii de aur la Berlin pentru cel mai bun spumant moldovenesc — Grand Cuvee de Purcari.

blank

Ne mândrim cu Purcari, acasă și în lume.

blank

Trebuie să ajungeți cel puțin odată-n viață aici, ca să experimentați o desăvârșită experiență eno-gastronomică. Dacă sunteți în restaurant, încercați să faceți cunoștință cu bucătarul-șef Victor, veți fi surpins de el, vă garantez. Pe cât de tânăr, pe atât de talentat și iscusit. Om cu valori, cu ambiții. Se poate și în Moldova să faci performanță, atunci când ai dorință și vrei să muncești.

Ce vedeți în imagine pare fi o nimica toată, dar dacă mâncarea ar avea sunet, ar fi o complicată arie muzicală, în care fiecare notă este așezată ideal pe portativ. Numai oamenii talentați de la Dumnezeu pot așa!

blank

Trebuie să ajungeți măcar odată în viață la Purcari ca să înțelegeți că fericirea poate fi la ea acasă și în Moldova. În acest colț de rai tânăr și mlădios, pictat ideal de Dumnezeu.

blank

Trebuie să ajungeți măcar o dată în viață la Purcari ca să realizați că Moldova poate fi frumoasă. Trebuie doar să deschidem ochii și s-o admirăm în splendoarea sa.

blank

O înțelepciune populară spune că orice rău vine cu binele său. Și dacă ar exista măcar ceva frumos în toată istoria aceasta cu virusul, e despre faptul că ne-a deschis ochii asupra bogăției pe care o avem sub noi, la propriu și figurat.

blank

Rezervați-vă o cameră la Purcari, cât încă mai sunt locuri. S-ar putea să aveți șansa să trăți fericirea, o spun ca pățitul.

blank

#RedescoperaMoldova este un proiect menit să vă provoace pofta de a iubi țara noastră. E derulat că suportul Moldova Agroindbank, Purcari Wines și Kaufland Moldova. Expedițiile sunt organizate în parteneriat cu Volvo Car Moldova și susținute de Darwin.md și Avante Moldova.

Mulțumesc omului din spatele proiectului, Iulian Bercu, pentru invitația de a participa în aceste expediții. Și mulțumesc Purcari că, în pofida greutăților de moment, ne demonstrați că adevăratele valori nu se schimbă cu timpul: Purcari rămâne Purcari, din 1827.

blank

Poze de Alex Bred.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.