Rezultat excepțional pentru vinurile moldovenești la Berliner Wein Trophy

Vinurile din Moldova au fost recompensate cu 62 medalii de aur și o mare medalie de aur, la ultima ediție a Berliner Wein Trophy — cel mai mare concurs de vinuri sub egida OIV. Este pentru prima dată când Wine of Moldova urcă „doar” la prima treaptă a podiumului, adică fără medalii de argint (ce presupun un scor puțin mai mic decât la aur).

blank

Purcari este vinăria cu cele mai multe vinuri medaliate din Republica Moldova. Zece medalii de aur, pentru toată seria Academia de Purcari, pentru vârfurile de gamă Negru și Alb de Purcari, pentru Ice Wine, Rose 1827 sau monosoiurile Malbec, Shiraz ori Feteasca Neagră de Purcari din seria Limited Edition.

blank
blank

Cea mai înaltă medalie – Grand Gold – a fost oferită vinăriei Fautor Winery, pentru cupajul Illustro Roșu 2016, Cabernet Sauvignon & Merlot. Alte 4 vinuri Fautor s-au ales cu medalii de aur.

blank

Castel Mimi are 3 medalii, Chateau Cristi – 2 aur.

Dintre micii producători, s-au remarcat Divus Winery – cu 3 medalii; Carpe Diem cu Feteasca Neagră 2019 și Cabernet Sauvignon 2019; Gogu Winery – cu noul Pinot Noir; Novak – cu Pinot Noir și Sapervi; Equinox – cu Shiraz 2019, etc.

Lista integrală a vinurilor medaliate poate fi găsită aici.

blank

Berliner Wein Trophy s-a desfășurat între 25 februarie și 5 martie 2023. În competiție au fost înscrise peste 8 000 de vinuri din toată lumea, care au fost jurizate de peste 200 de experți în vinuri, reprezentând 41 națiuni.

You may also like...

2 Responses

  1. 22 martie 2023

    […] Purcari este vinăria cu cele mai multe vinuri medaliate din Republica Moldova. Zece medalii de aur, pentru toată seria Academia de Purcari, pentru vârfurile de gamă Negru și Alb de Purcari, pentru Ice Wine, Rose 1827 sau monosoiurile Malbec, Shiraz ori Feteasca Neagră de Purcari din seria Limited Edition, scrie sursa citată. […]

  2. 22 martie 2023

    […] din Moldova au câștigat 62 medalii de aur și o mare medalie de aur, la ultima ediție a Berliner Wein Trophy, cel mai mare […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *