O linie nouă de vinuri de la Gogu Winery: Instinct

Familia Gogu de la Căușeni are noutăți de zile mari: o nouă linie de vinuri, mono-soi, cu genericul Instinct. Vinuri cu identitate nouă, instinctiv plăcută.

blank

Este vorba de ediții limitate, până în 1500 de sticle de fiecare SKU, toate maturate la butoi. „Este o gamă care celebrează instinctele omenești, principalele simțuri pozitive pe care le simțim încă din născare. Noi am făcut aceste vinuri din iubire pentru pământ și struguri, gust și pasiune, și vrem ca ele să trezească doar instincte pozitive la prietenii noștri”, a spus pentru Fine Wine vinificatorul Ilie Gogu.

blank

Vă recomand să începeți cu Instinct Pinot Noir. Struguri din zona de sud-est, recolta anului 2021, 13.5% vol. alcool, 12 luni de maturare în barrique francez la a doua folosire. Doar 1200 de sticle.

Multe fructe în arome, fragi și zmeură, culoare frumoasă, corp mediu și post gust de durată. O adevărată sărbătoare alături de niște brânzeturi nobile.

blank

Urmează un Merlot 2020, 13.8% vol alc, maturat la fel 12 luni, într-o combinație de stejar american și francez, noi și la a doua folosire. Fructat, gustos!

blank
blank

Iar la partea mai serioasă a lucrurilor, se anunță un Cabernet Sauvignon 2021, păstrat la butoi un an de zile și îmbuteliat în ediție limitată de 1500 de sticle. 14.8% volume alcoolice te invită la o carne bună sau ceva mai consistent.

Bun acum, bun de păstrat și la beci!

blank

Vinurile ajung chiar azi în câteva vinoteci din Chișinău, la un preț de 240-250 mdl pe raft, inclusiv on-line pe Vincuvin.

Urmează să mai apară o Feteasca Neagră mono-soi, dar și un Saperavi. Așteptăm.

blank

You may also like...

1 Response

  1. 22 martie 2023

    […] s-au remarcat Carpe Diem cu Feteasca Neagră 2019 și Cabernet Sauvignon 2019; Gogu Winery – cu noul Pinot Noir; Novak – cu Pinot Noir și Sapervi; Equinox – cu Shiraz 2019, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.