Vezi aici programul de Ziua Vinului

În primul weekend din octombrie (5 și 6), un număr record de vinificatori – 68 de companii vinicole din cele 4 regiuni cu Indicație Geografică Protejată, își vor expune produsele în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). În premieră,  sărbătoarea va trece dincolo de PMAN, cuprinzând întreg Scuarul Catedralei „Nașterea Domnului” și strada pietonală E. Doga din Chișinău.

blank

Cea de-a 18 ediție a sărbătorii va fi marcată într-un spațiu mult mai extins, de aproximativ 25 de mii de metri pătrați, iar la organizarea evenimentului participă 1600 de persoane și 15 întreprinderi.

blank

Startul sărbătorii va fi dat în Piața Marii Adunări Naționale. La intrările în Orășelul Vinului, pe bulevardul Ștefan cel Mare, va funcționa câte un infopoint, unde vizitatorii vor putea afla informații despre programul evenimentului și vor putea achiziționa Carnetul Degustătorului, dar și materiale promoționale cu identitatea vizuală a evenimentului. Tot aici, oaspeții vor putea să stea în zona de relaxare, iar până la ora 16:00 vor avea ocazia să se bucure de recitalurile mai multor interpreți și formații. Marea distracție și concertele se vor muta însă pe scena principală din strada pietonală „E. Doga”, pe care vor evolua cei mai îndrăgiți artiști autohtoni și de peste hotarele țării: trupa „Via Dacă”, Pasha Parfeni, formația „Tharmis”, Lupii&Calancea Band, Dj Marcus Lawery, LUIKU (Ucraina), Vița de Vie (România), Niko de Transilvania (România). Vizitatorii vor putea porni în tururi vinicole spre originile Vinului Moldovei, chiar de la infopointul turistic situat pe bulevardul Grigore Vieru (de lângă hotelul Turist).

Începând cu săptămâna viitoare, toții pasagerii Aeroportului Internațional Chișinău vor fi întâlniți cu o sticluță de vin cu logo-ul „Wine of Moldova” alături de mesajul „Bine ați venit în Moldova!”.

La conferința de presă dedicată Zilei Vinului, participanții și-au putut personaliza etichete cu vinuri experimentale. Directorul ONVV a creat așa o etichetă.

blank

Și FineWine.md s-a ales cu o etichetă personalizată!

blank

Vă așteptăm pe 5 și 6 octombrie la Ziua Națională a Vinului!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.