Vin pentru înălțime

Olga Țăpordei pornește în scurt timp în aventura vieții sale, încercând să devină prima basarabeancă ce cucerește Everestul. O expediție care durează 45 de zile și costă… 69 000 de euro.

blank

Pentru a acoperi o parte din costuri, Olga a apelat la o idee inedită. A scos o ediție limitată de vinuri, doar 1 000 de sticle.

Seria „Limitless 8848m” conține vinuri din Sauvignon Blanc, roada anului 2020 și Merlot 2018, cu etichete personalizate. Sunt 6 etichete, fiecare reprezentând o mică parte din echipamentul de care are nevoie alpinista pentru escaladare.

blank

„Fiecare picătură din acest vin este cupajul visului, curajului și mândriei de neam, care duce drapelul Republicii Moldova în bătaia vântului pe vârful Everest”, semnează Olga pe contra-etichetă.

blank

Aproape jumătate din ediția limitată a fost deja vândută. La întoarcere, Olga Țăpordei va organiza o tombolă cu piese din echipament printre cei care vor cumpăra o cutie de 6 sticle. Cireașa de pe tort va fi o sticlă pe care alpinista o va duce împreună cu drapelul moldovenesc pe Everest.

blank

Vă închipuiți o sticlă de vin care a urcat la 8848 metri?

blank

În spatele vinurilor, stă un alt vis. Încercarea tânărului antreprenor Gheorghe Gabuja de a produce cel mai bun vin. Am scris anterior despre Sauvignon Blanc 2020, fiind surprins de prospețimea și finețea lui, iar Merlot 2018 este o altă bombă. Maturat 12 luni în barrique de stejar francez, doar 2 butoiae.

Toate lucrările, de la cules, până la etichetare, s-au făcut manual: aceste vinuri respiră cu vis și pasiune!

blank

Este un preț simbolic de 49 de euro pe sticlă, iar vinul este livrat personal de Olga Țăpordei sau poate fi găsit la restaurantul Meating Point.

Haideți să susținem un vis, să vedem tricolorul pe Everest dus de o basarabeancă și… să servim un vin bun!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.