Vinăriile din R.Moldova pot participa, gratuit, la IWCB 2016

International Wine Contest Bucharest 2016  (IWCB), una dintre cele mai importante competiţii regionale de vinuri, va avea loc în perioada 26-29 mai. IWCB 2016 este primul concurs din lume sub egida OIV care nu mai percepe taxe de jurizare pentru vinurile înscrise. Toate vinurile, inclusiv din Republica Moldova, pot fi înscrise gratuit.

144132

Formularul de înregistrare în concurs este disponibil electronic, iar mostrele urmează să fie transmise în competiţie nu mai târziu de 12 mai 2016. IWCB devine un concurs itinerant și anul acesta va avea loc la Focşani, în mijlocul celui mai mare bazin viticol românesc – Vrancea.  IWCB este un concurs OIV cu reguli clare și stricte pentru secretizare, jurizare și acordare a premiilor. Evaluare în orb. Notele extreme se exclud. Revenirea asupra deciziei luate după validare este imposibilă.

sala-jurizare-iwcb-2015

„IWCB ține seama de noile realități ale economiei mondiale și schimbă paradigma competițiilor de calibru, asumându-și sarcina deschiderii unor drumuri noi”, a declarat pentru FineWine Cătălin Păduraru, CEO IWCB.

-1-213

În 2015, la IWCB au ajuns probe din 27 de țări ale lumii, iar probele din afara României au reprezentat 56% din total. Vinurile din Republica Moldova au fost recompensate cu 26 medalii de aur şi 17 de argint. În 2016, organizatorii competiţiei așteaptă în concurs un număr de peste 1 400 de probe, ceea ce înseamnă o creștere cu mai mult 55% față de 2015.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.