Vinul, între frumos și gustos

Ne-am propus pentru anul 2022 să organizăm degustări de vin la un nou nivel la Purcari Wine Bar, pe două direcții principiale:

  • la evenimente eno-gastronomice, în care să combinăm vinul bun cu mâncarea gustoasă;
  • la evenimente eno-culturale, în care să evocăm cultura vinului și să ne edificăm artistic.

Pe prima direcție am pășit aseară, odată cu Noul An chinezesc, iar despre artă vorbim vineri, la Vin’ la artă: lecție deschisă cu Pavel Braila.

blank

Wang Fei și Yao Meiling sunt doi tineri originari din China, care urmează un doctorat în domeniul vinului la Chișinău. Alături de doi prieteni, ei au gătit aseară pentru oaspeții Purcari Wine Bar șapte bucate tradiționale chinezești.

blank
Wang Fei și Yao Meiling, în dreapta, alături de prieteni
blank
blank

Am asociat bucatele cu șase vinuri Dor Wines, care au trecut în ultimul timp printr-un rebranding frumos. Oaspeții au apreciat cu propriile papile faptul că schimbarea la față a adus cu sine și o schimbare de conținut. Sper să vă convingeți personal că vinurile cu mozaică pe etichetă merită o atenție mai mare, inclusiv pentru raportul preț-calitate fabulos.

blank

Evident, seara nu putea trece fără „báijiǔ”, tradiționalul digestiv chinez de 52% vol. alc.

blank
blank

Am decis să păstrăm câteva zile decorul chinezesc, pentru că anul nou chinez se sărbătorește mai mult de o zi. Cu puțin noroc, dacă intrați zilele acestea la Purcari Wine Bar Centru (Teatrul Gastronomic, etajul 2) – s-ar putea să reușiți să gustați „báijiǔ”.

blank

După cum spuneam, alternăm partea „gustoasă” a vinului cu „frumosul”.

Vineri, artistul Pavel Braila va ține o lecție deschisă despre arta contemporană, cu expunerea unor lucrări ale sale și incursiuni în arta frumosului. În plan, urmează proiecția unui film autohton, alături de un pahar de vin bun, dar și o prezentare de carte.

blank

Iar pe partea gastronomică, următorul eveniment va fi… IUTE! Abonați-vă la pagina de Facebook Purcari Wine Bar, aici vor urma detalii.

În 2022, Vinul va fi între Gustos și Frumos!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.