Mondial de Bruxelles se va ține în patru sesiuni

Începând cu anul 2022, Concours Mondial de Bruxelles — una dintre cele mai mari competiții de vinuri din lume — se va desfășura în patru sesiuni diferite, respectiv, în perioade și locații diferite.

„Cu mai multe de 10 000 de mostre de vin, Concours Mondial de Bruxelles a ajuns la o mărime dificil de administrat într-un singur slot”, se arată într-un comunicat de presă remis blogului Fine Wine. De asemenea, focusarea pe anumite categorii de vin va permite experților să jurizeze vinul mai obiectiv în funcție de tipicitatea diferitor categorii de vin.

Așadar, cele patru competiții marca CMB care se vor ține în acest an sunt:

  • Rose Wine Selection, 11 – 13 martie 2022, Valladolid, Spania
  • Red and White Selection, 19 – 22 mai 2022, Calabria, Italia
  • Sparkling Wine Session, 1 – 3 iulie 2022
  • Sweet and Fortified Wine Session, 20 – 22 septembrie 2022
blank

Prima competiție va juriza în acest an vinurile roze. Între 1200 și 1300 de probe urmează să fie evaluate de un panel de 60 de jurați, în martie, în regiunea spaniolă Valladolid. Înregistrările la concursul vinurilor rose sunt deschise până pe 18 februarie 2022.

blank

Cea mai mare din cele 4 competiții – White & Red – se va ține în luna mai, în regiunea italiană Calabria. Peste 350 de jurați internaționali, inclusiv subsemnatul, sunt invitați să analizeze vinurile albe și roșii. Deadline-ul pentru înscriere în această categorie este 21 martie 2022. Detalii găsiți aici.

blank

Cu o istorie de peste 25 de ani, Concours Mondial de Bruxelles este unul din evenimentele cheie din lumea vinului. Deja de mai mulți ani, competiția este una itinerantă și se desfășoară de fiecare dată într-o altă țari sau regiune vinicolă.

blank

Anul trecut, vinurile din Republica Moldova au fost distinse la Concours Mondial de Bruxelles cu două Medalii Mari de aur, alte 27 medalii de aur și încă 38 – de argint.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.