Vinuri cu Autograf de la Gitana

Bifăm o nouă linie de vinuri de la Gitana Winery, pe care nu ți-e rușine să le recomanzi prietenilor. Seria Autograf, lansată recent, include două vinuri albe (Feteasca Regală 2016 & Chardonnay 2016) și alte două roșii (Cabernet Sauvignon 2014 & Merlot 2014). Vorbim despre o linie destinată exclusiv segmentului HORECA. Fiecare vin poartă autograful unuia dintre membrii familiei Dulgher, care dețin vinăria Gitana – surorile Liliana și Iuliana Dulgher și părinții Svetlana & Petru Dulgher.

blank

Plantaţiile de viţă de vie deţinute de Vinăria Țiganca fac parte din regiunea viticolă Valul lui Traian, în localitățile Filipeni și Romanovca. Noua serie Autograf se axează pe vinuri cu tipicitate, cu trasabilitate – adică vinuri care, de la an la an, păstrează aceeași calitate și tipicitate.

Feteasca Regală 2016 este primul vin care se remarcă prin arome de flori albe, salcâm și persici. Foarte proaspăt și parfumat; atenție la alcool: 14% integrate foarte bine, nu se resimt în gust. Este extrem de important să-l răciți bine, la 8-10℃. Vinul este semnat de Iuliana Dulgher.

blank

Liliana și-a pus amprenta, în schimb, pe Chardonnay 2016. Fermentat și maturat în lemn – are o amprentă foarte plăcută a stejarului. Personal, nu-s amator de Chardonnay barrique intens, dar exemplarul de la Gitana este subtil: notele de flori de câmp și măr verde oscilează perfect cu nuanțele de vanilie. Iarăși, 14% alcool pe care le-am sesizat doar după ce am citit eticheta.

blank

Nu face parte din gama Autograf, dar merită de evidențiat noul rose Surori 2016. Cupaj de Saperavi și Rara Neagră, vinificat în ediția curentă într-un rose mai pal, mai deschis, mai de culoarea somonului. Sinonimul prospețimii și a fructelor roșii de vară.

blank

Surori este indiscutabil un hit printre rose-uri, am întâlnit foarte multă lume cu feedback pozitiv vis-a-vis de acest vin. Ați întâlnit desigur acest vin, iată și surorile:

blankblank

Urmează să degust în curând și celelalte două Autografe: Merlot și Cabernet Sauvignon 2014. Le-am lăsat pentru zile mai răcoroase, la vreo bucată de carne bună.

blank

Iar pentru ocazii și mai speciale am lăsat cea mai picantă noutate a companiei: Saperavi, de la care am așteptări foarte înalte. Gitana știe cum să lucreze acest soi, iar vinul pare să fie foarte promițător!

blank

Autograful costă cam 135 – 150 de lei și poate fi cumpărat, deocamdată, în vinotecile din Chișinău.

Gitana ne-a mai uimit până acum cu Lupi, dar și cu un Riesling de excepție.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.