Wine. On-line.

Am testat deja câteva module de degustare on-line, există cerere de la oameni pentru a socializa la un pahar de vin, dar și din partea unor companii — pentru a petrece aceste cursuri. Acum ca niciodată simțim nevoia acută de a comunica, măcar virtual, la un pahar de vin. Inclusiv, cei care muncesc de acasă au nevoie de un team building când totul e închis. Expun aici din scurta experiența personală, cu un disclaimer:

Degustarea de vin presupune o relație reală, între un sommelier, povestitor și cel puțin unul sau mai mulți degustatori, ascultători. Trebuie să servească același vin, din aceleași pahare, la aceeași temperatură, în același ambient (lumină, spațiu aerisit, etc). E dificil să realizezi toate aceste condiții on-line, un standard comun, dar măcar într-un fel sau altfel, ceva se poate de făcut.

blank

Cum are loc o degustare on-line?

blank
blank

Participanții — de dorit în grup de 10-20 persoane (discutăm acum și un proiect cu 100 de oameni simultan!) — trebuie să fie conectați, pe telefon sau computer, la o aplicație comună. Cea mai eficientă până acum s-a dovedit a fi Zoom.

blank

Toți participanții primesc în ajun un set cu aceleași vinuri + acelaș pahar, cu instrucțiunile de răcire și păstrare. De exemplu, setul din imagine, cu 4 sticle mono-soi de 0.375l de la Purcari, plus un pahar nou a costat 320 de lei.

blank

Mai departe, la ora convenită toți se conectează on-line și… dăm cep!

Urmează:

  1. Sesiunea teoretică, cu principii generale despre degustarea unui vin;
  2. Sesiunea practică, cu degustarea vinurilor pe rând, descrierea organoleptică;
  3. Seseiunea de întrebări răspunsuri și socializare (cea mai dificilă din experiență).

Știu, sunt multe neajunsuri, nu putem pretinde la o degustare profesionistă când ambientul și temperatura vinurilor nu pot fi controlate, dar e un… respiro! Și, din experiență vă spun, nu e un moft, o alintare sau ieșire din minți. O degustare comună, a unor vinuri de calitate, în izolare, e un lucu sănătos, fizic și psihic!

Să trecem de aceste vremuri cumplite, ca să revenim cât mai curând la Wine. Off Line.

PS: dacă sunteți interesat de degustările on line, vă rog să-mi scrieți pe Facebook sau la finewinemd@gmail.com. Noroc și sănătate!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.