Marele Premiu în domeniul vitivinicol pentru 2018, acordat companiei Sălcuța

Marele Premiu în domeniul vitivinicol pentru 2018 va fi acordat companiei Sălcuța. O decizie în acest sens a fost aprobată la ședința Cabinetului de Miniștri.

blank

Distincția — înmânată tradițional de Ziua Vinului — va fi oferită companiei Sălcuța „pentru merite deosebite în fabricarea vinurilor de calitate înaltă, propagarea tradiţiilor şi calităţii excelente a vinurilor autohtone, promovarea imaginii Republicii Moldova ca ţară vitivinicolă pe arena internaţională, precum şi pentru contribuția în dezvoltarea turismului vitivinicol moldovenesc”, potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern.

blank

Întreprinderea, creată în anul 1995 în baza vechii fabrici de vinuri din satul Sălcuţa, deține 250 de hectare de viță de vie. Este amplasată în sud-estul ţării, în satul Sălcuţa, raionul Căuşeni, membru al Asociaţiei Vitivinicole a Regiunii Geografice Delimitate „Ştefan-Vodă”.

blank

În acest an, compania a suferit o pierdere irecuperabilă — în august 2018 a decedat, la vârsta de 67 de ani, fondatul Eugen Pîslaru, care a fost unul din marii reformatori ai sectorului viti-vinicol, dar și semnatar al Declarației de Independență a R.Moldova.

blank

Marele Premiu este o distincţie reprezentată de o statuetă, care se înmînează, anual, companiei învingătoare a concursului, în cadrul sărbătorii „Ziua Naţională a Vinului”. Distincţia nu este însoţită de vreun premiu bănesc. Anul trecut, premiul a fost acordat Combinatului Cricova.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.