Zvonuri despre vânzarea grupului Purcari

De mai mult timp, diferite surse din piața vinului din Republica Moldova vorbesc despre o posibilă vânzare a grupului Purcari (Bostavan Wineries Group – controlat, din 2010, de fondul american Horizon Capital și omul de afaceri Victor Bostan).

blank

„Se vorbește despre o potențială preluare a grupului de către un investitor rus, o afacere care ar costa peste 50 mil euro”, a spus pentru FineWine managerul unei companii vinicole, care a dorit să-și păstreze anonimatul.

blank

Pe de altă parte, directorul grupului, Victor Bostan, a respins categoric aceste informații. „Nu a fost încheiată vreo tranzacție în acest sens și nici nu cred că va urma una foarte curând, probabil, nu în acest an”, a declarat pentru FineWine omul de afaceri. Întrebat dacă, totuși, se negociază o posibilă vânzare, domnul Bostan a spus: „Horizon Capital este un investitor financiar, care își va vinde odată și odată acțiunile, dar nu putem vorbi în acest moment despre o tranzacție”.

blank

Bostavan Wineries Group cuprinde 4 companii:

Purcari – liderul incontestabil în rândul vinurilor de clasa premium din Moldova;

Bostavan – vinărie cu 600 ha podgorii în microzonele Oneşti şi Etulia, Moldova, specializată în producerea vinurilor din segmentul de preţuri medii şi medii plus;

Crama Ceptura –vinărie situată în zona viti-vinicolă Dealu Mare, România;

Bardar – producător de brandy din Moldova.

Recent, Bostavan Wineries Group a devenit acționar și la producătorul de sticlă Galss Container Company.

Grupul este unul dintre liderii industriei viti-vinicole și unul dintre cei mai cunoscuţi exportatori din Moldova, controlând, potrivit datelor companiei, circa 30% din piaţa de vin de calitate în Moldova şi aproximativ 20% din piaţa de export.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.