Chateau Vartely atacă piața divinurilor cu un Tribut XO

Chateau Vartely a pășit, cu dreptul, pe un nou segment de piață — cel al divinurilor de calitate. Compania a lansat recent, într-o atmosferă festivă la Chișinău, divinul Tribut XO.

La baza divinului stă roada de struguri albi din 2009, preponderent Sauvignon Blanc, Feteasca Regală și Chardonnay, recoltate din zona centrală a Moldovei. Vinul este decantat prin distilator cu coloană, în patru nivele de purificare — Chateau Vartely deține propriul alambic performant.

Sticla e frumoasă, eticheta e faină, dar și denumirea mi se pare potrivită. Compania a demarat și o campanie de comunicare, aducând un „Tribut” oamenilor îndrăzneți, care reușesc să facă bine omenirii. La evenimentul de lansare, cu premii speciale au fost omagiați pictorul Dmitrii Potapov, pompierul Dmitrii Polscin, designerul Mihai Stamati și artista Marina Bernaz — „ambasadorii” Tributului.

Special pentru prezentarea divinului, la Chișinău a fost invitat unul din cei mai buni sommelieri din România, Sergiu Nedelea, fondatorul Winetaste School.

Sergiu Nedelea a spus că numele Vartely este bine cunoscut pe ambele maluri ale Prutului, până acum — datorită vinurilor de calitate, dar că și noul produs va avea succes printre amatori.

Noul divin se deosebește în mod cert de ceea ce avem pe piață în categoria Extra Old (divinuri cu termen de învechire de minim 7 ani). Are o culoare de chihlimbar, iar pe lângă aromele tradiționale de vanilie și ciocolată, răzbat și nuanțe fructate, de sâmbure de caise, portocală, etc.

Pentru a accentua aceste calități, sala a fost decorată specific…

Iar oaspeților li s-au servit pahare cu „arome”, fără aburii de alcool care în mod normal ne încurcă la aprecierea aromelor. Divinul are 40% alcool.

Divinul va costa în jur de 300 de lei, ceea ce reprezintă un raport preț-calitate foarte bun. Felicitări Chateau Vartely!

You may also like...

1 Response

  1. 23 decembrie 2018

    […] la Chateau Vartely se ascunde un spumant nou. Este proaspăt-proaspăt, fiind lansat odată cu noul divin Tribut de la Vartely. În locul „blanc de noirs” din Pinot Noir de până acum, a venit un […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *