Mondial de Bruxelles: spre împlinirea unui vis

Sunt în drum spre China, unde urmează să particip la ediția aniversară, cu numărul 25, a uneia dintre cele mai importante competiții de vin din lume — Concours Mondial de Bruxelles. Concursul a devenit itinerant: după ce anul trecut a avut loc în Valladolid, Spania, în acest an migrează, în premieră, în Asia.

Este un moment emoționant pentru mine. Scriam despre acest concurs încă cu 10-15 ani în urmă… să mă fi gândit vreodată că voi fi invitat în calitate de jurat la el?.. Soarta a glumit și cu sloganul concursului — „The United Nations of Fine Wines„.

Degustările vor avea loc în perioada 10-13 mai, iar juriul este compus din peste 330 de enologi, sommelieri, distribuitori și jurnaliști de vin din toată lumea. Un concurs de așa amplitudine este organizat, în premieră, în Asia.

În concurs au fost înscrise aproape 10 000 de vinuri — un număr record. China a urcat, în premieră, pe top 5 contributori, alături de Franța, Italia, Spania și Portugalia. Organziatorii au menționat în cea mai recentă știre pe site că și Republica Moldova are o participare puternică în concurs, cu cele mai multe probe din istoria prezenței sale la Mondial de Bruxelles. Anul trecut, vinurile din Moldova au cucerit 12 medalii.

Vom sta în districtul Haidian al Beijingului. În prima parte a zilei, urmează să muncim (să degustăm câte 50 de vinuri), iar după amiază vom avea program cultural-artistic. Sunt planificate cine gastronomice chineze, vizite la câteva temple din regiune și chiar o incursiune în tainele Kung Fu și Tai Chi.

Voi încerca să relatez, în măsura posibilităților, on-line de la Mondial de Bruxelles. Dacă vă este interesant, puteți urmări postările pe FineWine, dar și pe pagina de Facebook a blogului (unde mai postez și altceva).

Succes vinăriilor din Moldova care s-au înscris în competiție!

You may also like...

1 Response

  1. 17 mai 2018

    […] privirea spre țara Dragonului Roșu atât marii, cât și micii vinificatori de la noi. În scurta călătorie avută la mijlocul lunii mai, la Beijing, am putut afla mai multe despre comerțul cu vinul […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *