Vinul care încălzeşte

“Noi nu-ţi cerem jucării şi bomboane, nu te rugăm să ne aduci banane – dar să nu crezi că e o farsă şi să râzi, Moşule – noi chiar ne dorim… lemne.”

Un fragment dintr-o scrisoare sinceră, dar tulburătoare, transmisă Moşului de către Dumitraş, un băieţel de clasa a 2-a din Criuleni. Mai vrea copilaşul ca lacrima mamei de pe obraz să dispară măcar pe-o clipă, iar puţinii bani ai familiei – să nu fie cheltuiţi toţi doar pe medicamentele necesare tatălui cu degete amputate.

scrisoare

Scrisoarea a ajuns din întâmplare la Iulian Bercu, omul driver în toată această poveste. Iulian a pus la cale o mică şezătoare – să ne adunăm la un loc şi să adunăm bani, măcar pentru o maşină de lemne. Zis şi făcut.

IMG_3617

Castel Mimi (mulţumim, Camelia!) s-a oferit pe loc să dea ce are mai bun – vinuri, iar PRofile Agency (mulţumim, Alexandra!) ne-a găzduit. Noutatea serii – două vinuri seci de la Castel Mimi, care se pregătesc să devină hituri.

IMG_3622

În compania vinurilor bune, s-au adunat şi oameni buni (mulţumi, prieteni!)

IMG_3637

Nu toţi au nimerit în cadru, aşa că am mai făcut un cadru.

IMG_3638

Vinurile de la Mimi nu ar fi fost aşa de gustoase, dacă nu erau degustate din pahare corecte, marca Wine of Moldova (mulţumim, Viorel!).

IMG_3629

O seară de neuitat, în care s-au adunat cel puţin 11 mii de lei, haine, produse alimentare – toate vor merge împreună cu un camion de lemne la familia lui Dumitraş. M-am gândit mult dacă trebuie să fac această postare (mare brânză am făcut?!). Iar singurul meu argument – e să le mulţumesc oamenilor care au contribuit şi, poate, măcar cineva s-ar inspira şi ar face la fel, pentru un alt „Dumitraş” sau pentru acelaşi. Uneori, vinul ne încălzeşte, nu doar pe noi!

scrisoare_adresa

 

You may also like...

2 Responses

  1. 26 februarie 2016

    […] Am reuşit să-l degust prima dată în decembrie, anul trecut. Iată ce scriam atunci despre el: „Noutatea serii – două vinuri seci de la Castel Mimi, care se pregătesc să devină hituri„. […]

  2. 17 mai 2016

    […] sau medalii, eu degustam vinul (încă fără etichetă) în decembrie 2015 şi spuneam atunci că acest vin va fi hit. Este adevărat, nu ştiu dacă puteam spune că va fi un hit de 1 000 de lei. Pe plan local, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *