Aur pentru vinurile moldoveneşti la Portugal Wine Trophy

Opt vinuri din Republica Moldova au fost distinse cu medalii : 5 de aur şi 3 de argint, la concursul Portugal Wine Trophy, care s-a desfăşurat în perioada 5-8 mai în Portugalia.

0003DD613C8802

 

Competiţia este organizată de Deutsche Wein Marketing sub egida Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului.

Juriul Portugal Wine Trophy a fost constituit din 50 de experţi internaţionali, care au analizat 1019 probe înscrise în concurs.

 

Astfel, compania Chateau Vartely a luat două medalii de aur, pentru vinurile Individo Rară Neagră & Malbec & Syrah 2014 şi Individo Fetească Regală & Riesling 2015 (detalii despre aceste vinuri – aici).

IMG_5274

De asemenea, Sauvignon Blanc 2014 de la Fautor a primit medalie de aur (mai multe despre acest vin – aici).

7

La fel, cu medalie de aur a fost recompensat şi Cabernet Sauvignon 2012 de la compania Asconi. (mai multe despre vinurile Asconi – aici).

ImG00311

Două medalii de argint au mers la micul producător Carpe Diem: pentru Feteasca Regală 2015 şi cupajul Femme Fatale. De menţionat că pentru Feteasca Regală este deja al doilea premiu din acest an, primul venind de la Berliner Wine Trophy. (detalii despre acest vinuri – aici).

IMG_5827

Încă două medalii: una de aur (pentru Kagor Pastoral) şi alta de argint (pentru Muscat) au mers la o altă companie moldovenească – Alianţa-Vin.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *