Degustare tet-a-tet la Gourmet
Nu înţeleg nici în ruptul capului aşa-numitele „promoţii şi degustări” din supermarketurile noastre, în cadrul cărora „promoteri”, care habar nu au ce-i asta vin, le propun cumpărătorilor să guste vin din păhăruţe de plastic. Faptul că oameni neiniţiaţi, servesc vin la temperatura incorectă (de regulă, nu cele mai bune vinuri), în pahare complet nepotrivite, te face mai degrabă să nu cumperi, decât să cumperi. Poză simbol, de pe google.
În acest sens, vreau să apreciez noua iniţiativă lansată de Fourchette Gourmet: degustări cu genericul „Tet-a-tet„, în cadrul cărora top managerii de la vinăriile autohtone sunt invitaţi să le vorbească direct clienţilor despre vinurile sale. Gazda primei seri de acest fel a fost Tatiana Croitoru, tehnolog principal al companiei F’autor.
Mi se pare de bon ton exemplul în care top managerul vine să le povestească direct clienţilor despre vin şi, în acelaşi timp, să asculte de client. Este o comunicate directă. E frumos când în Europa proprietarul afacerii ştie la ochi clienţii şi e bine că se preia această practică şi la noi.
Aseară, într-o atmosferă frumoasă, au fost degustate trei vinuri noi marca Fautor: Albarinho, Chardonnay şi Negre.
Unul din cumpărători, de exemplu, s-a luminat tare la faţă când în drum spre casă a gustat un pahar de Chardonnay, iar trei italieni gălăgioşi au exclamat vesel: „O, degustazzione!”. Şi atmosfera a fost, într-adevăr, luminoasă.
În plus, cu ocazia acestui eveniment, vinurile s-au vândut la preţuri promoţionale (care vor fi valabile până duminică). Iar cei mai curioşi clienţi au plecat acasă cu cadouri: sticle de vin, accesorii, etc.
Din câte am înţeles, seria evenimentelor Tet-a-Tet la Gourmet va continua, iar peste 2 săptămâni se anunţă o nouă întâlnire cu un alt producător local. Urmăriţi pagina de Facebook a magazinului pentru a fi la curent cu noutăţile.