Fautor lansează o serie nouă de vinuri: *310 Altitudine

Fautor a scos, pe neașteptate, o serie de vinuri absolut nouă: *310 Altitudine. Este vorba de trei asamblaje albe, un rose, alte trei cupaje roșii, dar și un vin licoros Pastoral. Vinurile vor fi prezentate publicului, în premieră, mâine, la Festivalul Devin & Degust, urmând ca din septembrie să apară în retail.

blank

Ca să ne clarificăm, din start, cu denumirea: 310 altitudine este unul dintre cele mai înalte locuri din sudul Republicii Moldova. Acolo, în zona vitivinicolă Valul lui Trăian, pe Colinele Tigheciului, se află podgoriile și crama Fautor Winery. Toate vinurile noi (cu excepția Pastoralului) sunt din roada anului 2016 și au însemnul „vin cu Indicație Geografică Protejată Valul lui Traian”.

blank

Odată cu noile vinuri, Fautor Winery și-a schimbat logoul, iar eticheta reprezintă o premieră tipografică în acest domeniu la noi.

blank

Dincolo de aceste aspecte exterioare, merită atenție conținutul sticlelor. Fautor a intuit pulsul pieței și, în schimbul mono-soiurilor, a optat pentru cupaje, destul de neobișnuite, ași spune. Am reușit să degust deocamdată, asamblajul din Sauvignon Blanc & Aligote.

blank

Și am o explicație de ce a fost primul. Aligote este soiul pe care îl crește tata în gospodărie și pe care îl cunosc, probabil, cel mai bine dintre toate. Am făcut, nu o dată, toate tipurile de lucrări în Aligote, știu cum rodește, cum arată, ce infecții dă, cum este la gust. Din păcate însă, nu-l puteam întâlni îmbuteliat în Moldova, nu știu din ce cauză. L-am băut fie în versiunea de casă produs de tata, fie în România (unde se întâlnește mai des), dar și în câteva exemplare franceze pe la concursuri străine.

În sfârșit, avem acasă un Aligote, îmbuteliat la pereche cu Sauvignon Blanc, marca Fautor Winery.

blank

În pahar avem un vin limpede ca cerul, arome de ierburi de câmp, cu nuanțe citrice ușoare. 13% alcool, un gust vioi și plăcut, aciditate bună. Post gust neașteptat de bun. În general, un vin simplu, dar surprinzător, un vin care se bea.

blank

Vinurile310 Altitudine vor costa circa 80-85 de lei în magazin și promit a face un pic de vâlvă pe piață. În rând la degustare mai așteaptă Chardonnay & Feteasca Regală; Traminer & Riesling, dar și un rose vinificat din Merlot & Fetească Neagră. Mâine le voi gusta neapărat la Festivalul Devin & Degust, la Vatra.

Cum se răcește un pic afară, vom testa neapărat și flota roșie din noua gama 310 Altitudine: Cabernet Sauvignon & Feteasca Neagră; Cabernet Sauvignon & Merlot; dar Merlot & Rara Neagră.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.