Guest post Nicoleta Colomeeț: Stări deVIN

Am invitat pe Facebook doamnele/domnișoarele să scrie un „guest post” pentru blogul FineWine, în care să spună despe stările prin care trec atunci când consumă vin. Nicoleta Colomeeț a răspuns prima apelului, așadar, publicăm mai jos textul fără intervenții.

„Regula generală e că după un pahar de vin, mă trage la al doilea, iar după al doilea pahar te trage la o țigară – chiar dacă tot încerci să renunți și te lauzi că nu fumezi cu zilele, 2 pahare de orice și cauți companioni la stricat plămânii. Deja mai departe, e clar, cu fiecare pahar în plus, crește și cantitatea de nicotină.

blank

De la Merlot, uneori, mă trage la mâncare, dar tare rar – n-ar strica mai des. Cu Saperavi mă trage la dezbateri și discuții pseudo-filozofice, pe când Cabernet-ul trezește pofta de ciocolate.

Pinot Grigio, dar și vinul alb în general, predispune la discuții între fete (mai ales vara la terasă), care încep nevinovat – de la glume simple, la altele mai pipărate, pentru ca să ajungă la râs necontrolat.

De la Rose (oricare) mă trage la niște Almagel sau Omeprazol – nu rezistă stomacul, deși ficatul încă tolerează.

blank

După vreo jumătate de sticlă de orice mă trage la dansat și tare încet, dar sigur, la cântat – Taylor Swift, Zayn și The Weeknd sunt plăcerile vinovate. M-aș bucura dacă m-ar trage și la apă, dar necesitatea de hidratare e, aparent, una condiționată doar de mahmureală.

blank

Vinul trage la vin, ca apoi să tragă la bârfit și stânjenit pe alții – nivelul de bitchiness crește sau scade în funcție de dispoziție.

blank

După petrecere laptele covăsit sau chefirul sunt un “must”, iar la mahmureală deja merge bine un cheeseburger – preferabil 2, crispy strips de la KFC, Red Bull și iaurt.

blank

Cercetătorii, bine, unul spune că o sticlă de vin nu are cum să îți facă rău, iar abstinența cauzează mai multe daune decât consumul. Până la urmă, de ce ar trebui să ne scuzăm pentru că alegem produsul alimentar autohton?”

https://www.facebook.com/womenwholovewine/photos/a.392588540908730.1073741827.392587850908799/916297225204523/?type=3&theater

PC: Facebook/nicollecolomeet

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.