La Nobiltà Del Gusto: răsfăț cu vinuri de elită și delicatese

Scurt pe doi: s-a deschis recent în Chișinău un colțișor de rai pentru gurmanzi, cu diferite delicatese și vinuri de elită. Se cheamă La Nobiltà Del Gusto și este amplasat în centru, la intersecția străzilor Sfatul Țării cu Mitropolit Dosoftei. Aseară am avut norocul să fiu aici la o degustare de Grand Cru-uri de Bourgogne și Bordeaux, asociate cu caviar și foie gras. Îmi aduc acum aminte ce am gustat, iată, și înghit în sec!

blank

Călătoria noastră eno-gastronomică a început cu un Premier Cru Chablis 2013, Patriarche Père & Fils, evaluat cu 88 de puncte de WineEnthusiast. Un Chardonnay deosebit, elegant și în același timp rustic, cu o mineralitate pe care nu o putem întâlni în Moldova oricât nu ne-am strădui.

blank

A făcut o pereche deosebită cu tartine cu caviar și cremă de icre negre. Toate ingredientele — de pe loc, de pe raft La Nobiltà Del Gusto.

blank

Mai departe am continuat cu ceea ce se cheamă preferatul sommelierilor — Monthelie Premier Cru 2015, Bourgogne, de la același Patriarche Père & Fils. Connoisseurii își vor da seama că vorbim, desigur, de Pinot Noir — soiul detestat și iubit în același timp. Trebuie să gustați măcar odată în viață un astfel de Pinot Noir, ca să înțelegeți care este diferența între un burgund și ceea ce avem noi în Republica Moldova.

blank blank

Ne-am mutat apoi în Bordeaux, cu un Clémentin de Pape Clément 2015 Pessac-Léognan. Despre acest vin se spune că este o mână de fier, într-o mănușă de catifea. Un cupaj de Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc și Petit Verdot, cu toată gama de arome: primare, secundare și terțiare.

blank

Am încheiat seara cu un Pineau des Charentes Remi Landier — un „frate mai mic” al Cognacului — produs după o metodă specială din amestec de suc de struguri și Cognac, maturat în butoaie de stejar.

blank

Extraordinara noastră călătorie eno-gastronomică a fost ghidată de Eugen Sârbu, sommelier cu ștate în restaurante din Moscova și un extraordinar cunoscător al vinurilor străine.

blank

În general, dacă vă place bunișorul, să mergeți măcar odată în vizită la La Nobiltà Del Gusto. Recomand! Eu am fost extrem de mirat de diversitatea de delicii, majoritatea artizanale, organice, etc. Bunăoară, dulciuri.

blank blank

Sau oțeturi în diferite variații. O enormitate de culori, arome și gusturi.

blank

Foie gras, caviar, pateuri — tot ce vă dorește inima și papilele.

blank

Desigur — trufe în diferite variații. Frumos!

blank

Despre vinuri nici nu mai zic.

blank blank blank blank blank blank

blank

Într-un cuvânt, mergeți să descoperiți ceva nou, merită!

blank blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *