Aur pe conveier pentru vinurile moldoveneşti la IWCB 2016

Vinurile din Republica Moldova au luat medalii pe conveier la International Wine Contest Bucharest – cea mai importantă competiţie de vinuri din Europa de Est. În total, vinurile moldoveneşti au fost recompensate cu 70 de medalii, dintre care un Grand Gold Medal; 27 medalii de aur şi şi restul – de argint.

sigla_IWCB

Marea medalie de aur a concursului a fost acordată vinului Chardonnay dulce alb 2013 de la compania Chateau Vartely. Este vorba de un vin matur de desert, produs după o tehnologie specială din struguri Chardonnay, afectați de ciuperca Botrytis cinerea. Am scris despre el anterior – aici.

IMG_2252

Cele mai multe medalii de aur au revenit vinăriei Purcari: 7 Gold medal, inclusiv pentru Alb de Purcari, Freedom Blend, Pinot Grigio 2015, Ice Wine, Rose 2015 şi Vinohora rose.

IMG_4485

 

Şi Asconi şi-a trecut la activ 4 medalii de aur. Vinăria din Vale a luat aurul cu Rose 2015, iar Cricova – cu Chardonay Prestige 2015. Castel Mimi a obţinut trei medalii de argint pentru Feteasca Albă 2015, Merlot 2014 şi Roşu de Bulboaca 2014 – toate din noua gama de vinuri.

Castel_Mimi_summer_colection

 

În afară de vinuri, trei divinuri de la Aroma – 5, 7 şi 15 ani – au fost medaliate cu aur. IWCB s-a desfăşurat, în perioada 26-29 mai, în Focşani, judeţul Vrancea.

IMG_6921

Câştigătorii au fost desemnaţi de un juriu compus de 37 de juraţi de talie internaţională, provenind din 19 ţări.

Juriul_IWCB

Concursul s-a desfăşurat sub egida Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV), fiind cea mai strict monitorizată competiţie de vinuri din România. Republica Moldova a fost reprezentată în juriu de către doi oenologi cu experienţă – Gheorghe Arpentin şi Vasile Luca.

IMG_7071

În total, în concurs au fost înscrise 1 495 de probe şi, potrivit regulamentului, doar 1/3 din mostre au putut fi premiate. Blogul vinurilor bune din Moldova – FineWine – a fost în acest an, în premieră, partener media al evenimentului.

IMG_6924

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.