Noi pe piață: Apriori Sauvignon Blanc și Chardonnay 2018

Am degustat deja mai multe Sauvignon Blanc din roada anului 2018 și avem deja cu certitudine mai multe exemple calitative. Azi, vreau să ne oprim la o noutate din gama brandului Apriori — Sauvignon Blanc 2018 — un vin cu foarte bun raport preț-calitate.

blank

Vinul alb de consum curent trebuie băut în stare cât mai proaspătă, contrar stereotipurilor că e mai bun cu timpul. Apriori a uimit în 2018 cu un vin tânăr, de tipicitate bună. Avem o explozie de prospețime, cu note vegetale pronunțate — arome caracteristice de coacăză, agriș, lime și citrice, în general.

blank

Prospețimea este susținută în gust de o aciditate bună și un nivel alcoolic de 13%. Vinul trebuie răcit bine la 8-10 grade Celsius și vă garantez că o să vă aducă plăcere, mai ales dacă-i servit cu bucate potrivite: un pește la grătar, brânzeturi proaspete sau salate ușoare. Vin cu Indicație Geografică Protejată „Valul lui Traian”, care poate fi găsit în retail cu (70-80 lei, un RPC imbatabil în acest moment).

blank

În aceeași linie de vin proaspăt și bun, se înscrie și Apriori Chardonnay 2018, vin cu IGP „Valul lui Traian”.

blank

„Clean, clear & good wine”, spunem despre așa vinuri la concursurile de peste hotare. Culoare pai cu reflexii verzui, arome specifice de măr, fân și flori de câmp.

blank

I-am recomandat producătorului să înscrie aceste vinuri la concursuri peste hotare, cred că sunt șanse să ia medalii. Sper să împărtășiți și voi optimismul și să le degustați.

PS: Între timp, Apriori a demarat și o promoție pe Facebook: puteți să câștigați o vacanță la Paris sau o ladă de vin.

blank

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *