Nou: Apriori Feteasca Albă Brut

Păcat că se duce vara când apar astfel de vinuri! Feteasca Albă Brut — un nou vin spumant în portofoliul brandului Apriori, despre care am mai scris anterior.

Zic, păcat, pentru că mi se pare un vin ideal pentru vară.

blank

Vinul spumant este produs din soiul local de struguri Feteasca Albă, după tehnologia Charmat (cunoscută mai ales ca Prosecco), cu fermentarea secundară a vinului în tancuri de inox. Maturat 4 luni pe drojdii fine. Un vin tânăr, zvelt, ușor și plăcut. Ceva ce apriori trebuie gustat.

blank

De culoare galben cu reflexii verzui, din start impresionează cu un perlaj frumos. Bule mici, intense, fasciculate. Frumos ca un cer înstelat în pahar! Păcat că telefonul meu nu fotografiază așa frumos ca telescopul Webb!

blank

Impresia vizuală este susținută de un atac olfactiv plăcut. Aroma este intensă, merge departe dincolo de pahar și sugerează prospețime: nuanțe de mere de vară, arome citrice, etc.

blank

Vinul va costa până la 90 mdl pe raft, un preț democratic. Bun de servit (neapărat rece!) alături de salate ușoare, paste, bucate din carne de pui, dar și toate asocierile gastronomice tipice pentru spumant.

blank

Nu în ultimul rând, bun pentru vestitul coctkail italian de vară. Enjoy vara!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.