Nou: Feteasca Regală 2021 TEWA Wines

„Regala noastră este puțin atipică. De fapt, ca și toate vinurile noastre”, îmi spune Ella Mihailova, de la TE WA Wines.

blank

Eram deja nerăbdător să degust vinul. TE WA pășește foarte sigur pe un drum propriu, cu vinuri diferite și vreau să spun că sunt printre admiratorii acestui parcurs.

Conținutul sticlei confirmă 100% spusele. Este atipic prin faptul că nu explodează prin parfum, dar are un atu în structură, în gust. Mi-a amintit undeva de vinurile albe siciliene, domol aromatice, în schimb — complexe în gust.

blank

Subliniez acest aspect, în ultimii ani, ne-am învățat să adulmecăm, să căutăm parfumuri (deseori exagerate), în detrimentul gustului. Și nu trebuie să neglijăm matematica: chiar și în fișa de evaluare tehnică a OIV, calității gustului îi revin 60% din punctaj și doar 40% — aspectului și calității olfactive.

blank

Așadar, mai neutru în arome, mai structurat în gust — punct ochit, punct țintit la noua Feteasca Regală 2021 TEWA.

blank

De altfel, vinul respectă profilul aromatic al Feteascăi Regală: caise, flori de câmp, cu intensitate medie. Gustul plăcut, bine conturat, cu aciditate vivace, care amintește senzația unui măr verde de vară.

blank

Strugurii provin de o plantație de 1 ha din Ceadîr Lunga. A fost produs un lot unic de circa 3000 sticle, fiind primul experiment cu Feteasca Regală în arsenalul TEWA.

blank

Costă 270 mdl și se găsește on-line și în vinoteci. Mult, ar spune unii. Așa ziceau și de Glou Glou de la TEWA, care, iată, e aproape out of stock. Au rămas 150 de sticle.

Vinurile „de boutique” au nișa lor și dă-ne Doamne cât mai multe experimente de acest fel în Moldova!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.