Nou: Tempranillo 2017 Fautor Winery
Așa cum e sezonul grătarelor încinse, vă recomand un vin roșu care se pupă cu carnea grill așa cum se pupau Romeo cu Giullieta. Tempranillo 2017 de la Fautor Winery. Nou.
Din start remarcăm o schimbare de etichetă: taurul a devenit mai blând. Nu le-am degustat în comparație, dar din amintire, mi se pare că și conținutul sticlei este mai blând.
Avem un vin de culoare rubinie intensă, strălucitor, viu, cu arome de fructe negre: coacăză, afine, dar și o ușoară atingere de condimente și lemn. Post gust mediu spre lung, cu tanin îmblânziți, alcool de 13.5% și aceleași fructe negre în gust. Pleacă de la bun spre foarte bun.
Vinul a fost maturat șase luni în butoi de lemn și îmbuteliat într-o ediție limitată de 6270 de sticle, cu fiecare număr separat marcat pe contra-etichetă.
Tempranillo este un soi de struguri foarte răspândit în Spania, fiind produs, în special, în regiunile Rioja și Ribera del Duero. Fautor deține 3 hectare de Tempranillo, fiind îmbuteliat, în premieră, ca mono-soi în 2015.
Tempranillo 2015 a avut un bun succes la concursurile internaționale, dar și pe plan comercial. Cred că și „tăurașul” din 2017 îi va urma succesul. Enjoy it!