Noutăți mari de la Gogu Winery

„Eticheta-i de la alt vin, nu atrage atenție la ea, eu re-folosesc sticlele vechi pentru probele de lucru, e mai ecologic, dar — sincer să fiu — e și mai ieftin”.

Vinificatorul Ilie Gogu mă doboară de fiecare dată cu sinceritatea și non-șalanța sa.

blank

Peste o săptămână, ne vedem iar.

„Ți-am adus încă o dată spumantul, să confirmi prima impresie. Cum spuneam, nu atrage atenție la etichetă, pentru mine contează ce crezi despre interior”.

blank

La câteva zile, ne întâlnim iarăși. Îi zic, mi-a plăcut foarte-foarte mult brut naturul. Vreau să scriu despre el pe blog, dar îmi trebuie sticla.

„A, stai că am una în mașină. Of, e tot fără etichetă — sper să reușesc până la Vernisajul Vinului — acolo va fi lansat. Dar, poate scrii tu cumva pe blog fără etichetă, tu cuvintele știi să le învârtești mai bine 🤦 Noi — cu vinul!”

blank

Așadar, încerc să „le învârtesc” cum pot: Gogu Winery Brut Natur, din Chardonnay, Riesling și Feteasca Regală. Recolta anului 2022, fermentat și maturat secundar la sticlă în poziție cuvee timp de 12 luni.

Fantastic!

blank

Cred că e cel mai bun „champennoise” făcut de Ilie Gogu până acum. Brut natur, doar 2 g/cm3 de zaharuri naturale, cu mousse și perlaj persistent, joc de bule fasciculant, o adevărată sărbătoare în pahar!

Culoarea este galben pai, cu arome neobișnuite de cretă, fructe și brioșă, cu o senzație surprinzătoare de dulce pe buze, deși este cel mai sec din toate spumantele posibile.

Doar 1800 de sticle, pe care Ilie Gogu le degorjează în serie, deci va fi agiotaj la acest vin. Cred că și la Vernisaj va fi aglomerație la el.

blank

Dar, aceasta este doar prima dintr-o serie foarte mari de noutăți de la Ilie.

blank
blank

În mod tradițional, Gogu Winery este prima vinărie care are la activ recolta curentă, în cazul de față 2023.

Sauvignon Blanc, Feteasca Albă, Blanc de Merlot, Viorica, Malbec Rose — nu-mi ajung rânduri pe blog pentru a descrie toată bateria de noutăți 2023. Dar, vedeți cum strălucește din interior noul roze?

blank

Doamnelor și domnilor, facem o pauză și… continuăm jurnalul!

Metafora Alta 2020, care aduce împreună soiurile Cabernet Sauvignon, Saperavi și Fetească Neagră. Maturat timp de 16 luni în butoi de stejar. Este ca și cum ai pune într-un coș multe fructe de pădure, prune, ciocolată și vanilie. Un vin ideal de păstrat și de urmărit ascendența sa cu timpul.

blank

Și încă nu e tot.

Dacă ați ajuns cu lectura până aici, vă dau o recompensă. Când sunteți la Vernisajul Vinului — sper să prindeți un loc în forfota de la masa Gogu Winery — spuneți-i lui Ilie: „toarnă de rog surpriza de care vorbea Cibotaru”. Ați putea avea șansa să încercați, probabil, cel mai bun…

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.