Pahare pentru profesioniști

Am acasă peste 15 tipuri de pahare, cu care testez diferite tipuri de vin și — cu o anumită doză de modestie — pot spune că mă pricep la pahare. De la mai mulți producători, de diferită calitate, forme, prețuri, tipuri — pentru mine vasul din care consum vinul e la fel de important ca și vinul. Așa că vestea despre faptul că pe piață au apărut paharele nemțești Zwiesel nu a putut trece pe lângă mine. Pahare pentru profesioniști.

blank

M-am înarmat cu câteva exemplare din cristal, din gama Schott Zwiesel, iar cea mai mare curiozitate pentru mine era dacă într-adevăr nu se strică, așa cum se spune în reclamă. Vorbim despre o tehnologie specială patentată de companie — stratul de cristal este acoperit cu tritan ecologic, ceea ce face paharul foarte durabil. Vedeți și singuri rezultatul.

E clar că dacă îl trântești din toți dracii de asfalt, probabil se va strica, dar trebuie să plusăm acest avantaj enorm pentru durabilitate. Cred că aceste pahare vor fi la mare căutare mai ales în segmentul HORECA, unde stricatul paharelor este o mare bătaie de cap. Dincolo de acest aspect, paharele sunt într-adevăr profesioniste, frumoase și elegante. Pentru spumant — atrageți atenția la înălțimea lor, aproape cât sticla!

blank

Paharul Bordeaux (pentru cupaje pe bază de Cabernet Sauvignon) este de o eleganță aparte. Spuneam și anterior — păcat să ai un vin bun (cum este Taraboste, de exemplu), dacă nu îl servești din paharul potrivit. Schott Zwiesel ajută vinul să se desfacă, să simți întreg buchetul. Vă spun din experiență, deseori pierdem o bună parte din arome pentru că-l servim greșit. Mai atrag atenția încă odată la înălțimea paharului: poza nu redă tridemensional, în realitate paharul arată foarte impunător pe masă.

blank

Tot aici am testat și decanterul de la Zweisel, cu o altă inovație: drop protect, adică nu lasă picătura să se prelingă în exterior.

blank

Verificat personal, într-adevăr se oprește la margine, atunci când închei turnatul. Poate vă pare un fleac, o picătură în ocean, dar credeți-mă, sommelierii care au de aface cu o picătură de roșu pe o față de masă albă imaculată vor aprecia.

blank

Am mai luat în arsenal un pahar pentru alb (Sauvignon Blanc), dar și extravagantul burgund.

blank

Conceput pentru vinurile care au la bază Pinot Noir, este de o finețe aparte. Pentru cei care stimează vinul de Bourgogne. Se deschid bine la arome în acest pahar și vinurile din soiurile locale, cum ar fi Rara Neagră, de exemplu. Repet, un pahar care ajută vinul, care-l înnobilează.

blank

Nu vreau să lungesc istoria, sortimentul Zweisel este mult mai mare, inclusiv cu linii separate pentru HORECA, pentru apă, tării, etc. Prețurile sunt omenești, evident paharele sunt mai scumpe decât răspândita Bohemie de la noi, dar nici pe departe cele mai mari din târg. Recomand cu încredere patronilor de localuri, dar și amatorilor de vin. Bun cadou de Crăciun, de exemplu.

blank

Puteți contacta distribuitorul din Moldova pe pagina de Facebook Zwiesel Kristallglas MD sau la telefonul +373 69 111 536.

blank

Ps: Am o „jucărie” nouă cu aceste pahare și visez deja la gama lor „hand made”, pahare suflate și turnate manual… dar, despre asta cu altă ocazie.

blank

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.