Premieră: Vinurile Fautor, degustate în Camera Deputaților din Roma

Opt vinuri de la crama Fautor Winery au fost prezentate, în cadrul unui eveniment unic, organizat la Camera Deputaților din Roma, Italia. La degustare au asistat circa 100 de deputați italieni, reprezentanți ai Guvernului italian, dar și numeroși oameni de afaceri.

blank

Evenimentul a avut loc la 16 ianuarie 2024, în incinta Palazzo Montecitorio — o clădire istorică din Roma, care găzduiește Camera Deputaților a Republicii Italiene și Parlamentul în sesiune comună.

blank

Degustarea — unică de acest fel în Camera Deputaților — a fost organizată la inițiativa Președintei grupului de prietenie moldo-italian al Parlamentului italian, Beatriz Colombo, susținută de compania Fautor Winery și Ambasada Republicii Moldova în Italia, Malta și San Marino.

blank

Vinurile moldovenești au fost prezentate de către Leonardo Callipo, deținătorul titlului de cel mai bun somelier din Italia (2006) și reprezentanții cramei Fautor Winery — Ruxanda Lipcan și Marin Lavric.

blank

Oaspeții au degustat vinuri ca Aurore Feteasca Regală 2022, Illustro Alb, Riesling și Fumee Blanc, dar și cupaje roșii ca Aurore Feteasca Neagră & Tempranillo, Barbaro, Illustro Roșu 2016. “Cireașa de pe tort” a fost un Ice Wine din Traminer și Muscat Ottonel.

blank

“Vinul este un ambasador al istoriei, culturii și tradiției noastre, deopotrivă, ca și a celei italiene. Prin astfel de evenimente, creăm o punte suplimentară în colaborarea dintre cele două națiuni. Ne bucurăm că vinurile noastre au fost primite atât de călduros, într-o societate cu tradiții mari în vinuri”, a declarat Excelența Sa, Anatolie Urecheanu, Ambasadorul Republicii Moldova în Italia.

La rândul său, Ruxanda Lipcan a subliniat: “Este un eveniment unic de acest fel și ne-a bucurat enorm satisfacția cu care au fost tratate vinurile moldovenești de un public atât de sofisticat. E un plus de imagine pentru Vinul Moldovei, în ansamblu”.

blank

Degustarea de vinuri a fost completată cu un recital deosebit al violonistei Mariana Dudnic, care profesează la Conservatorul din Roma. “Valsul Iubirii” al maestrului Eugen Doga, în interpretarea violonistei moldovence, a trezit emoții deosebite printre deputații italieni.

Evenimentul face parte dintr-o serie de activități planificate pentru anul 2024 de Ambasada la Roma de promovare a produselor moldovenești în Italia.

Fautor Winery este cea mai premiată cramă din Republica Moldova, cu peste 1400 de medalii la nivel internațional. Anul trecut, Concours Mondial de Bruxelles a desemnat cupajul “Negre” de la Fautor Winery drept “cel mai bun vin roșu din lume”. 

You may also like...

1 Response

  1. 4 aprilie 2024

    […] a avut loc în incinta Palazzo Montecitorio — o clădire istorică din Roma, care găzduiește Camera Deputaților a Republicii Italiene și […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *