Se pupă foarte bine: Ice Wine de la Mimi şi Milles Feuilles aux Fruits de la Pani Pit

Un vin nobil, surprinzător și deosebit care își merită titlul de Excelență – Ice Wine de la Castel MIMI. De îndată ce deschizi o sticlă de Ice Wine, înțelegi cât de important este să tratezi cu respect această lichoare nobilă, care ascunde atâtea secrete. Pe cât de unic este, pe atât de gustos.

CRISTINA FROLOV, Director Castel Mimi :

Cristina

„Excelenţă. Surprinzător. Nobleţe. Perseverenţă. Statut. Ice Wine Castel Mimi.  Cu ocazia aniversării a 120 de ani de la fondarea Vinăriei Castel Mimi a fost produs Ice Wine-ul Mimi. Producerea unui Ice Wine reuşit depinde de calitatea strugurilor, de vremea prielnică şi mecanismele potrivite.  Producerea Ice Wine-ului Castel Mimi este una specială: strugurii trebuie să îngheţe pe butuc la o temperatură  de  minus opt grade şi culeşi în timpul iernii.  În buchetul Ice Wine-ului Castel Mimi persistă aroma de caise şi fructe tropicale cu note de ananas şi portocale roşii. Post gustul Ice Wine-ului Castel Mimi este echilibrat şi îndelungat. Ice Wine-ului Castel Mimi se potriveşte cu un desert rafinat. ”

Păstrând dulceața naturală a strugurilor, Ice Wine de la MIMI va  transforma orice desert în ceva spectaculos și nobil, iar produsul final  te va învălui în plăcere. O alegere perfectă pentru Ice Wine este desertul  nobil Milles Feuilles aux Fruits de la Restaurantul Pani Pit, acreditat Wine Friendly în cadrul programului cu același nume implementat de Oficiul Național al Viei și Vinului în parteneriat cu Proiectul de Competitivitate USAID.

LILIAN IAROVOI, Majordom Restaurant Pani Pit :

panipit

„Perfecţionism. Măiestrie. Istorie. Răbdare. Rafinament. Desert Milles Feuilles aux Fruits. Milles Feuilles aux Fruits este un desert franţuzesc cu istorie şi personalitate. Este simbolul măiestriei desertului în gastronomie. Simplu în aparenţă, desertul Milles Feuilles aux Fruits se obţine după mii de încercări.  Desertul îmbină fineţea cremei de vanilie cu foietajul crocant. Folosim lapte, unt de cea mai înaltă calitate, ouă de casă şi fructe proaspete.”

Dare to be Wine Friendly(Îndrăznește să fii Amic al Vinului) și urmărește-ne pe  pagina de Facebook Wine of Moldova pentru a cunoaște Vinul Moldovei, oamenii care îl crează, precum și pentru a deprinde cultura consumului calitativ și conștient de vin. De asemenea, te invităm la Vernisajul Vinului, ediția a IX-a, unde vei avea posibilitatea să deguști vinul Ice Wine de la Castel MIMI, precum și alte peste 200 de vinuri.

Despre MIMI

Cu mai puțin de cinci ani în urma, publicul din Republica Moldova a început să cunoască vinurile produse de Vinăria MIMI. Într-o perioadă scurtă de timp MIMI a reușit să se poziționeze pe un loc de frunte în preferințele amatorilor de vin de calitate.

Povestea vinurilor MIMI începe mult mai devreme, cu 122 de ani în urmă. În 1893, Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei plantează primii butași de viță-de-vie pe locul care urma să devină legendă peste ani.
Moldova de astăzi îi datorează lui Constantin Mimi soiul de viță-de-vie Aligote, care a fost adus din Franța și promovat cu insistență de el. Deși a trecut peste un secol de la fondare, vinăria lui Constantin Mimi și-a păstrat istoria și tradițiile care au consacrat-o. Născute în Bulboaca și trecute prin perioade distincte, vinurile lui Mimi au devenit mai bune, deceniu cu deceniu. Dragostea și munca pe care ultimul guvernator al Basarabiei a dedicat-o acestei vinării au determinat generațiile viitoare să-i păstreze intactă valoarea. 

Despre Programul „Wine Friendly”

Distincția „Wine Friendly ” este oferită de Oficiul Național al Viei și Vinului și partenerul său strategic, Proiectul de Competitivitate USAID, celor mai bune restaurante din țară, care, în urma unui proces riguros de selecție, evaluare și perfecționare profesională, primesc Acreditarea de Calitate în Servirea Vinului. Procesul de acreditarea a localurilor se desfășoară în conformitate cu standardele de calitate în domeniul serviciului de vinuri, sub egida Asociației Europene de Sommelier.

Cele 12 restaurante care au primit deja distincția de „Wine Friendly” sunt: Pani Pit, Codru, Oliva Riscani, Kiku, Propaganda, Buffalo, Pegas, UpTown, Qbar, Gastrobar, Vatra Neamului și My Cafe. Logo-ul „Wine Friendly” aplicat la intrarea în localuri reconfirmă nivelul înalt de calitate al servirii vinului, deținerea unui asortiment larg de vinuri autohtone, precum și o atmosferă prietenoasă, oferte speciale și evenimente de promovare a culturii consumului vinului de calitate.

 

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.