Trei cadouri deosebite pentru amatorii de vinuri

Trei idei de cadouri pentru amatorii de vinuri bune. În mod intenționat – scumpe. Știți senzația asta: când vrei un lucru tare mult, dar îți pare cam scumpă plăcerea? Eu numesc asta cadoul genial – când primești fără bani „chestiuța” la care visai, dar pe care tot nu te încumetai să o cumperi. Iată 3 recomandări pentru cei care vor să uimească un pasionat de vinuri.

1. Coravin  – 6 590 lei

blank

Vorbim despre un produs inovator care permite turnarea vinului din sticlă fără a-i scoate dopul. Să nu credeți că este un moft sau o jucărică: e un instrument foarte util. În special, pentru cei care au vinuri scumpe în colecție, vinuri vechi. De la invenţia apărută în 2013, au trecut deja 4 ani şi toate testele au demonstrat până acum că o sticlă „deschisă” cu Coravin păstrează calităţile vinului intacte, ca şi cum n-ar fi fost atinsă. Este o revoluţie, aşa cum toate invenţiile de până acum păstrau vinul maxim 7-10 zile. De exemplu: aveți o sticlă rară de vin, Tarboste 2007, cu ajutorul Coravin, puteți servi anul acesta un pahar de Taraboste, la anul – încă un pahar și tot așa, iar vinul să nu se oxideze între timp.

2. The Master Wine Aromas Tasting Kit – 7875 lei

blank

„The Master Wine Aromas Tasting Kit” este cea mai completă colecție de arome de vin din lume, care conține 88 de arome regăsite în vinurile albe, roșii, seci, dulci și spumante. Setul mai conține și cele mai comune erori și defecte ale vinului. Este și un joc foarte distractiv pentru prietenii care cinstesc vinul, în ambele sensuri ale verbului  „a cinsti”. Pe lângă sticluțele cu arome, setul mai include: broșura de vin Aroma wheel (20 de soiuri de struguri); joc interactiv Aroma Board Game și 4 token-uri de metal, proiectate de artistul Yves Lemay.

3. Riedel Eve Decanter 5750 lei

blank

Cel mai spectaculos decanter pe care l-am văzut. Este designul lui Maximilian Riedel – un tribut adus mamei sale, Eva Riedel. Fiecare decantor Eve este unic, executat manual și suflat fără matrița de maeștri sticlari de la Riedel. Curbele fine șerpuitoare, strălucirea spectaculoasă a cristalului suflat și finisat manual, creează atât un obiect decorativ elegant, cât și un instrument perfect funcțional pentru aerarea și turnarea vinului. Servirea vinului devine un spectacol, curbele decantorului necesitând o mișcare rotativă – Eve se va roti ușor cu 360 grade pentru a permite curgerea vinului. De asemenea, Eve „cântă”, forma decantorului accentuînd sunetul vinului în curgerea sa de-a lungul curbelor. Pentru maeștrii adevărați!

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *