Trei vinuri „bărbăteşti” pentru 23 februarie

Nu este oficial nici „ziua bărbaţilor”, nici „ziua apărătorului patriei”, dar mai este încă sărbătorită. Vorbim despre data de 23 februarie. Ne place sau nu, dar până astăzi bărbaţii mai primesc în această zi ciorapi, troinoi, chiloţi, gel de bărbierit sau şampon. Şi mai primesc liber de la soţii pentru 2-3 pahare în plus. Pe 24 februarie dimineaţa e altă discuţie, dar până atunci mai este.

Ca să unim plăcutul cu utilul, recomand 3 idei de vinuri cadou pentru partea bărbătească. Special pentru această zi – vinuri serioase, cu caracter.

1. Taraboste Cabernet Sauvignon 2011 de la Chateau Vartely. Costă aici 210 lei.

AFP_0928

E pentru bărbaţi adevăraţi. Ediţie limitată – 16.700 de sticle, maturat 24 de luni în barrique francez. Un vin gastronomic, care poate fi înţeles doar atunci când este combinat cu o mâncare potrivită. Arome de vişină, coacăză neagră, nuanţe de nuci şi vanilie şi alcool pe măsură bărbătească – 15%.

2. Lupi Gitana Rezerva 2012. Costă aici 160 de lei.

IMG_4006

E clar din denumire că-i un cupaj cu mult caracter. Saperavi, Cabernet şi Merlot – trei soiuri care au fost maturate separat şi ulterior cupajate. S-au înfrăţit, aşadar, nuanţele caucaziene cu cele franţuzeşti timp de 4-6 luni în barrique de 225 litri din stejar american, iar pe urmă vinul s-a mai maturat 2 ani în butoaie mari de stejar. 2012 – tocmai bun de deschis acum.

3. Echinoctius, Equinox 2012. Costă aici 320 lei

Eginoctius

Vin roşu de calitate matur. Un cupaj excelent compus din 3 soiuri nobile: Cabernet, Merlot şi Rară Neagră. Note concentrate de visine, pomușoare și stejar bine integrate. Post gust savuros pe fundalul unor taninuri catifelate. Se asociază bine cu piept de rață cu sos de fructe, muschi de vită si miel la gratar. Vinul a fost maturat 3 ani în barrique-ri de stejar francez. Ediție limitată de 1380 sticle.

PS: Alături de vinuri, accesoriile sunt la fel un bun cadou pentru bărbaţi.

PS: Atenţie la aceste vinuri: sunt cu caracter şi dacă le serviţi în exces, nu este exclus să simţiţi un fel de „bownnnn!” cu măciuca în cap a doua zi. Nu exageraţi, a doua zi capul e de vină, nu vinul!

You may also like...

1 Response

  1. blank ion spune:

    Pacat sa strici vinul cu o sarbatoare sovietica. De 23 februarie e vodka ieftina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.